140526
Hade tänkt att vi skulle fått oss en ny hemsida vid det här laget, men det dröjer så jag måste väl försöka få in lite nytt här på den dåligt fungerande sidan...
Har ju hänt en hel del sedan förra uppdateringen, men jag börjar med att lägga in några bilder på dom nya kullarna så får jag fylla på eftersom!


 

131122
Jag är inte vidare religiös men just nu känns det verkligen som att "Herren ger och Herren  tar"......
För tre veckor sen fick vi ta ett tårdrypande farväl av min väldigt specielle hjärtekatt Balder Blåfot. Han drabbades av en elakartad tumörsjukdom som dessvärre inte gick att göra något åt. Hela huset har varit i sorg sedan dess och det kändes nästan bara jobbigt med den väntade kullen.

 Men så kom där fyra småknattar och hjärtat svämmar över av kärlek till dessa små underverk och deras fantastiska mor! Att det dessutom kom en liten blå kille känns ju nästan som ett tecken från ovan

Förra helgen var jag i Uppsala och hälsade på underbara Amous från Gizelles förra kull. Han är så otroligt vacker och harmonisk och det är så härligt att se hur bra han mår hos sin nya familj! Även skönt att se att han kände igen gammelmatte och jag fick många goa kramar! Jag hade Titus med mig och grabbarna blev riktiga polare....

 

130919
Nu när hösten är här och man får "flytta in" igen, så ska jag försöka bättra mig med uppdateringar av hemsidan...
Måste börja med att berätta om två riktigt roliga nyheter:
1. Titus blev i stark konkurrens näst bästa junior på Scandinavian Winner i Norrköping förra helgen!
2. Gizelle har äntligen börjat löpa och är på parning hos "hunken" Åsulv, spännande!
fortsättning följer...

 

130605
Längelänge sen sist.... Men nu har det hänt grejer här!!
Flera utställningar med otroligt fina resultat, men det tror jag vi får lägga åt sidan för tillfället...

För nu har vi ÄNTLIGEN en röd kille i huset igen och det känns som att vi är en komplett familj!!!
Har länge sökt efter Honom och när jag till slut hittade Honom bodde han i Italien.... Men i kärlek går allt att lösa och till slut fanns han då här vår älskade lilla rödtott!
Som vanligt är man väldigt gruvsam när det gäller en "blind-date", men när jag äntligen fick träffa Honom så sa det verkligen Klick!!
Han kom bara in här som en virvelvind och dom andra katterna sa: Jasså är DU här nu!!

Vad skulle vi då kalla denne lille ragazzo från Rom??? Hans riktiga namn är namnet på en hårdrocklåt "Via L'Viaquez", inte så lätt att gå ut och ropa...
Namnresan började på sista etappflyget från Stockholm till Umeå; där det visade sig att i sätet bredvid satt en tjej vars far kom från samma by utanför Rom som våran kille! Hur sannolikt är det??? Hon föreslog då att han skulle heta "Gattuso" - en känd fotbollsspelare i Italien och också delvis namnet på katt!
 Gillar verkligen det namnet - och numera också den fotbollsspelaren måste jag erkänna - men det passade kanske inte riktigt ändå...
 Sökandet fortsatte och min kära vän Lena föreslog ett av Gattusos förnamn" Ivan". Men det blev inte så populärt då många sa; Jaha - Ivan den Förskräcklige!

Men till slut kom namnet bara flygande ända från antikens Rom - naturligtvis ska han heta TITUS!
Den vackra, kloka, rättvisa och snälla KEJSAREN FRÅN ROM - VÄLKOMMEN TILL OSS!!!
 

 

120906
För 2 veckor kom HAN tillbaka - om än bara för en helg... Amous som numera är Uppsalabo kom på besök med sin matte Solweig och det blev ett kärt återseende för alla! Sedan följde dom med mig och brudarna till Luleå på utställning. Det blev en jätterolig helg med mycket Amous-mys och finfina resultat!
Amous skötte sig mycket bra och fick jättefina bedömningar, på söndagen blev han också NOM med röst i panelen! Det verkar som att både han och hans matte tyckte det var riktigt kul för dom började genast planera för nya äventyr, så nu har man väl "lurat in" ännu en oskyldig människa i denna värld....
Tilde fick ännu två BIS veteran och Elvira ännu ett BIS vuxen hona!! (förlorade med uddaröst ena dagen) Tilde tyckte nog det blev lite för lite tid i rampljuset då hon inte fick vara med i den ordinarie bedömningen, men vi vill gärna ge henne chansen att ta högsta titeln SP på hemmaplan i oktober..... Då hoppas vi att så många som möjligt av hennes släktingar och vänner kan komma och fira med oss! Möjligheten är också stor att hon kommer att få dela dagen med sin son Kung Videung som även han bara har ett cert kvar till SP! Det blir till att ladda med skumpa.... Ännu en anledning till att fira är att då kommer förhoppningsvis Euphoria Adora på besök ända från Skövde!!

Amous ligger i buren och softar

Amous tillsammans med sin stilige far och burgranne IC (N)Skaujenta's Åsulv - puss pappa!



120721
Här har det varit                                                                                                                                            TOMT efter att våra underbara småttingar flyttat ut....
Men efter att det nu gått ett tag och vi fått höra vilken glädje dom små sprider i sina nya hem och hur bra dom mår så känns det alltmer bättre - även om saknaden är STOR!!!
Världens duktigaste mamma Gizelle saknade sina små så mycket dom första veckorna, det blev speciellt jobbigt (för oss alla) med Adora som stannande kvar tills hon var nästan 4 månader. När hon hade åkt så gick Gizelle först och letade hela dagen efter och sedan lade hon sig på den hyllan i rastgården där Adora brukade ligga och borrade ner nosen i filten med henne doft - där låg hon hela kvällen och matte grät och sa att nu blir det ALDRIG kattungar här igen! (har någon hört det förut??)

Måste också få in lite roliga nyheter från våran tur till Norge förra helgen. ALLA våra underbara 4 tjejer vi hade med fick så otroligt fina bedömningar och vi fick med oss dom certen vi önskade + en massa extra!! Aida blev GIC på lörd, CACS sönd samt tvåa i nomineringen.
Gizelle fick sina två CACS samt BIV båda dagarna + NOM! Tilde två CAPS samt NOM båda dagarna + bästa Veteran hona! Till slut "lilla" Elvira som blev IC samt Best in Show på söndag!!! Helt otroligt!

120604
OJ OJ vilken helg vi haft...Den var rolig, stressig, stormig och mycket lyckosam!!
På lördag fick vi 4 BIS: kull, uppfödning, avelshona samt veteran! Dessutom blev Tilde NOM-kastrat samt Aida NOM-honkatt, båda med en röst i panelen.
På söndag blev det 3 BIS: kull, avelshona samt veteran. Eftersom Aida då var stoppad hade vi endast 4 avkommor och kunde inte tävla i uppfödning. Tilde blev NOM-kastrat samt Elvira NOM-honkatt. (har jag glömt någon nu??)
Småttingarna fick otroligt fina bedömningar och Amous blev Domarens Bästa kattunge (NOM-ungdjur) båda dagarna och fick till och med en röst i panelen!! Inte dåligt för att vara precis 3 månader och tävla mot dom som var nästan 6 månader... Alla skötte sig så fantastiskt fint och var hur coola som helst, gullungarna!!
Två titelkatter fick vi också - Elvira blev Champion och Gizelle blev Grand Internationell Champion.
Nu får vi ta igen oss lite och njuta av dom underbara små ytterligare ett litet tag!
Här några bilder från "skrythyllan"

Euphoria Adora, Mirakel Myrilla & Amazing Amous

Mirakel Myrilla

Euphoria Adora

Amazing Amous



 

120531
Som vanligt när man har småttingar i huset fullkomligt rusar tiden förbi och helt plötsligt är dom där små knytena 12 veckor och lagligen flyttklara... Men  mamma Gizelle verkar inte tycka dom är stora nog att stå på egna tassar ännu och småbjörnarna vill nog helst stanna ett tag till också för att bli lite mer självständiga. Så som tur är är ingen lovad att få flytta hemifrån förrän tidigast vid 14-15 veckor...
Nu till helgen blir det också utställningsdebut för småttingarna i Skellefteå, det ska bli sååå spännande att se vad dom tycker om det! Som moraliskt stöd kommer både mamma, storasyster Aida, nanny Elvira och gammelmormor Tilde att följa med. Kul MEN aningens jobbigt inser jag nu att fixa i ordning hela 7 katter... Det får bli som det blir - huvudsaken att alla kommer med ett glatt humör!!

120416
Våran klubb Björkstakatten har haft utställning i helgen så nu känner man sig ganska mör... Det blev lite extra jobbigt också eftersom jag låg sjuk i influensa hela förra veckan. Men utställningen blev ganska lyckad tror jag, stämningen var god och det kom mycket publik. Utställningen uppmärksammades också i både tv, radio och tidningar - KUL!
Det gick också otroligt bra för våra tjejer som deltog. Tilde blev båda dagarna BIS-veteran samt NOM-k, Elvira blev båda dagarna BIV och NOM-v. På lördagen blev det 3-3 i panelen, utslagsrösten gick till en vacker Sibir. Men på söndagen slog hon till och blev BEST IN SHOW!!!
Här syns Elvira i panelen. (foto Lena Bylund)

Ska försöka lägga ut 6-veckors bilderna senare i dag... Just nu vill jag bara umgås med katterna som blivit lite åsidosatta i helgen!

120407
Efter MYCKET manglande har vi nu kommit fram till vad dom små brunbjörnarna ska få heta.... Det blev melodifestival-tema med latinskt inslag. Killen får det vackra namnet Amazing Amous (älskling) efter hans blivande familjs önskemål. Underbara "Ettan" får heta Mirakel Myrilla (underbar), "Tvåan" som är så sockersöt och en kopia av sin mor får heta Euphoria Adora (älskad) Nu är det bestämt och så får det bli! Dom är så fantastiska och försigkomna hela högen, äter det mesta och går så duktigt på toa. Men man ser redan nu vem som kommer att bli kött- resp fiskälskare...

120309
Hoppsan! Nej det är inte så allvarligt som det låter, det är bara så att matte på grund av 1: är för gammal och gaggig, 2: har kullar för sällan (3 år sedan en kull sist - förutom Uno) eller 3: är halvblind... MEN nu är det så i alla fall att jag efter att ha använt förstoringsglaset konstaterat att vi har 2 vackra och mycket kraftiga TJEJER samt en lika vacker kille!!! Har i alla fall varit och beställt nya glasögon i dag - så jag förhoppningsvis ser på vilken sida jag ska ge dom mat så småningom.... Det känns mycket skämmigt men ändå jättekul att vi fått två så fantastiskt kraftiga och vackra brudar!


120302
Duktiga Gizelle som kom och talade högt och tydligt om för matte som satt i telefonen att NU får du sluta med det du gör och följa med mig till bolådan.. Efter det kom den första stora vackra killen ganska snart. Sedan blev det lugnt nästan två timmar och jag fick bekräftat min gissning att det borde finnas en på ena sidan och två på den andra... Efter att alla kommit ut (naturligtvis alla med baken först!) var alla mycket pigga och hungriga och mamma Gizelle sååå stolt!!!


120225
Nu börjar det närma sig och matte blir som vanligt allt mer nervös och fokuserad för DET stora som väntar! Har ju varit med om detta nu ett antal gånger, men lik förbannat känner man sig som en "förstföderska" varje gång... Den blivande modern Gizelle har ständig ögonkontakt med mig liksom för att försäkra sig om att jag finns där för henne hela tiden. Bolådan som jag installerade för någon vecka sedan är emellertid ständigt ockuperad av antingen drottning Tilde eller hennes dotterdotter Lotus... Vi får väl se hur det ska gå när Gizelle känner att det är dax! Nu är det inte många dagar kvar, vi räknar med fredag.... Hjälp oss nu att hålla tummarna för att allt ska gå bra!!!


120210

Vet att det är några som undrar hur det går med Gizelles mage, så jag tänkte att jag måste lämna en liten rapport... Vi har passat på att ta en semestervecka på sydligare breddgrader innan jag förhoppningsvis måste vara behjälplig barnvakt några månader framöver. Gizelle & Co har haft den BÄSTA av kattvakter och blivit ordentligt bortskämda! Gizelle hade gått upp 4 hg på veckan vi var borta, men jag vet inte hur mycket som berodde på god och mycket mat...
Men nu syns det verkligen på henne att hon bär på något mycket värdefullt! Hon rör sig som en något överviktig drottning med en stor auktoritet, lilla gumman som vanligtvis är så blid... Detta kommer bara att bli så himla spännande med tanke på vad kattungarnas föräldrar bär på med deras fantastiska och vackra anfadrar!!!
För övrigt var det lite jobbigt att komma hem till en temperaturskillnad på ca 50 grader, men nu efter ett par dagar så har det som tur är blivit betydligt mildare. Mycket tråkigt var det i alla fall att hitta min lilla rödhake död i eldstaden (försökte han ta sig in??) på våran altan, den lille stackaren som egentligen inte skulle kunna överleva här på vintern men som jag matat med ost dom senaste veckorna. Kan erkänna att jag känner mig som en riktig skurk som inte fanns här för honom när han behövde mig som mest...
Alla dom andra fåglarna och djuren som jag och kattvakterna lagt ut mat åt verkar då må bra och nu ser vi alla fram emot varmare och ljusare tider!!!

110906
Tänkte bara rapportera att vi lever och mår bra.... Blev lite uppgiven när minneskortet med sommarens bilder kommit bort och kameran vägrade ta emot ett nytt kort!? Har nu fått tag i ett begagnat kort som funkar så det blev några nya bilder i helgen. Ska försöka underhålla sidan bättre nu när trädgårds/bär/svamp-säsongen snart är över.
Förra helgen var vi på utställning i Luleå och det gick mycket bra för dom tre brudar vi hade med. Tilde blev BIS-vet båda dagarna samt NOM-k på lördag. Elvira blev BIV-t på lördag och stod mot BIS-junioren i nomineringen båda dagarna. Gizelle fick sina cert och blev BIV-t samt NOM på söndag (1 röst). Vi är så stolta över våra vackra och goa tjejer!

110412
Så har vi då klarat av ännu en utställning i våran klubb och förutom några tekniska missöden så tror jag det mesta flöt på ganska bra. Eftersom vi båda mest jobbat med div saker under helgen så har vi tyvärr inte hunnit se så mycket förutom våra egna katters bedömningar - och inga bilder har jag hunnit ta... Men det gick fantastiskt bra för dom katter vi hade med oss - Elvira BIV-tot samt NOM båda dagarna + BIS på söndag. Tilde BIS-veteran samt NOM-kastrat båda dagarna (där hon förlorade på utslagsröst båda dagarna - snart 13 år!) Gizelle och Aida fick sina cert och var båda 2:a i nomineringarna. Balder Blåfot fick också vara med på söndag för första gången på flera år, fick sitt CAPS och blev BIS-senior. Vi är så nöjda och glada!

110402
Nu har vi fått en TURBO-SUPERMAN i huset! Det verkar som att våran Stålman vill ta igen allt han missat under dom veckorna han varit dålig, och nu är han konstant hungrig, busig och gosig!
Uno är en extremt social och kontaktsökande katt som alltid vill vara nära sina familjemedlemmar. Han är anmäld till utställningen i Östersund 1:a maj och efter det är det väl meningen att han ska kunna flytta till en ny familj - OM den rätta finns??? Helst skulle vi ju förstås behålla detta charmiga Unikum, men det kan ju bli lite problematiskt när han och Elvira blir könsmogna...

110319
Lyckan är - en bajskorv! ???
Lille Uno fick tyvärr en mycket dålig reaktion efter första vaccinationen och blev väldigt dålig i magen. Vi har nu kämpat en vecka med medicin och skonkost - och i dag kom den, korven!!! Stålmannen har fått sina krafter tillbaka och inte nog med det - han har fått en underbar buskompis!
Vi väntade och längtade länge efter en avkomma från Tilde som skulle vara lik sin mor, men vi fick tyvärr ge upp den tanken. Men så kom hon där efter ett par generationer - den nya lilla "Tilde", med samma röda bläs, samma röda framtass och samma självsäkra attityd! Vi är så tacksamma för att våra vänner hos Stortallens lyckades med detta stordåd! Nya bilder på stålmannen kommer inom kort.... nu kan matte äntligen andas ut!

110226
Sicken kille han är Uno - en riktig Unico som sitt namn! Så himla smart och försigkommen för sin ålder, behöver bara se en annan katt göra något en gång så gör han likadant.  Han är väldigt tuff och säker på sig själv och känner sig trygg i alla situationer och på alla ställen. Eftersom han var helt omöjlig att stänga in (lyckades alltid ta sig över, under och förbi alla hinder) så fick han tillgång till hela huset betydligt tidigare än vi är vana vid. Men det har aldrig varit några problem eftersom han alltid hittat tillbaka till lådan, aldrig ramlat ner från något eller utsatt sig för andra faror. Hela kattfamiljen har också hela tiden hjälp till med att passa honom och varnat honom för farliga saker. Speciellt Aida är väldigt mån om sin lillebror och följer honom som en skugga. Dom två har också skitkul med mycket bus, mamma Gizelle är också ett riktigt busfrö. Man kan lätt tro att alla tre är kattungar när dom håller igång som värst! Uno har också upptäckt världen utanför och tycker det är kul att sitta och titta på fåglarna utanför fönstret, han försöker också alltid smita ut när vi går ut på kattpromenad - men det får han nog vänta med ett tag till...
Inget är ännu bestämt betr Unos framtid, så den som är intresserad är välkommen att höra av sig med frågor!
- och på tal om annat - TÄNK att Aida kunde bli BIV gr 1, endast utställd 4 ggr 2010, helt oväntat och jättekul! våran gullunge

110128
Förra helgen åkte jag och Tilde ner till Sundsvall för att mysa och titta på mängder av vackra katter. Hon var helt salig över att få rå om matte själv en hel helg och att få bo fint på hotell. Dessutom fick hon ju göra det hon gillar allra bäst - att få visa upp sig och träffa trevliga människor som bedömde och berömde henne (även om hon inte alltid förstod språket så hörde hon allt att dom sa något bra...) Tilde som blir 13 i år lyckades också med sin plan att bli nominerad båda dagarna så att hon fick visa upp sig ännu mer - vilken diva hon är!!!
Det var förstås lite jobbigt att lämna Uno, men desto roligare att komma hem igen till charmtrollet! Gizelle litade dock inte riktigt på att husse skulle kunna skydda hennes guldklimp, så hon ville helst ha honom gömd under täcket hela tiden jag var borta...
Lillkillen växer så det knakar och lär sig nya saker varje dag, det är lika fascinerande varje gång att se hur snabbt en kattunge utvecklas!

110116
I dag har vi haft dop av lille blå. Har testat diverse tjusiga namn på honom under veckan, men har hela tiden ändå tänkt på honom som "Uno".... Men det låter ju lite fjuttigt med "Milda ma Tildes Uno", så hans officiella namn blir Unico Stålman. Spanska único betyder ju den ende och man kan ju också tolka det som unik o stålman.... För en riktig superhäftig stålblå stålman kommer han allt att bli! Mat i obegränsad mängd har gjort att viktkurvan pekar brant uppåt och han väger nu hela 340 gr blott en vecka och tre dagar gammal... Mamma Gizelle är extremt rädd om sin ende son och har knappt tid att gå upp från lådan för att äta eller gå på toa.
I går var jag och hälsade på "barnbarnen" hos Stortallens och dom är helt ljuvliga
 - kolla här!



110107
Så kom han då äntligen, som vi har väntat och längtat efter denna heffaklump! Hade ju räknat med att få en brun el svart kille (eller en padda), men blev glatt överraskad över denna blå skönhet! Både mor och son mår förträffligt och han bara väljer bland dom välfyllda mjölktapparna... Han är mycket försigkommen och tidigt utvecklad och håller redan på att ta sig över lådkanten! Det hade förstås varit kul om han fått ett syskon också, men vi har ju varit med om detta förut och vet att dessa ensamkattungar blir fantastiska personligheter som gärna vill bli så lik sina mänskliga familjemedlemmar som möjligt...

1 10105
Dag 63-64 - sitter fortfarande i husarrest... Känner nu att det förmodligen bara blir en bebis.
Det är någon där inne som är väldigt rörlig och verkar träna inför OS 2014...
Bara nu den här efterlängtade knotten behagar komma ut frisk och sund så kommer vi alla att bli sååååå lyckliga!
 - och tänk så skönt för matte att äntligen få ta en promenad (efter 5..? dagar) till affären och få lite (kall)luft.....

110103
God fortsättning på det nya året!!!
Jag är satt i husarrest sedan två dagar... Gizelle började redan i lördags tala om att det snart var dax och att jag minsann inte skulle lämna henne ensam en enda sekund... Så fort hon inte ser mig börjar hon skrika hysteriskt, får inte ens stänga dörren när jag går på toa! Det kändes ju lite nervöst i lördags då det endast var på max dag 60 och hon fick förra kullen redan dag 60/61. Men allt gick ju bra då, så nu när vi snart passerat dag 62 borde det ju vara lugnt.. Förutom att den blivande modern är så mattefixerad så verkar hon må fint och det rör ordentligt på sig i magen. Hon är inte lika tjock som förra gången så jag tror inte det blir så många - hoppas nu bara allt går smidigt och att vi snart får välkomna ett par nya ma Tilder till världen!!!

100712
Usch vad jag blivit dålig på det här... Men nu har jag lite nyheter på kattfronten att berätta om. På midsommar var vi till vackra Nesna i Norge på utställning, med mig hade jag två kameror - men inget minneskort... Vi hade med oss fyra katter och delade stuga med Kung Videung och Vidar Vårvind och det gick jättefint, vädret var inte det bästa men trevlig hade vi i alla fall! Gizelle blev Int Champion, Aida NOM en dag, Tilde BIS-vet båda dagarna samt en röst från BIS-k båda dagarna. Sedan fick Balder också visa upp sig för första gången på flera år och det klarade han galant och lyckades bli BIS-sen på söndag!
Helgen efter åkte jag och Aida iväg på ett riktigt äventyr. Vi flög till Stockholm och fick sedan åka med gulliga vänner till Värmland där det var utställning i Forshaga. Där strålade vi samman med Aidas bröder Jet-Seth och Speed-Igor och det blev ett kärt återseende! Igor har jag inte träffat sedan han flyttade hemifrån i höstas, men han kände igen mig direkt och det blev stort pusskalas, snyft! Jag fick också äran att bära honom och han var så otroligt lugn och avslappnad, liksom broder Seth. På lördag kväll var det grillparty vid Klarälvens strand hos underbara människor som även fixade husrum åt oss. Aida skulle få vara i en rastgård ett tag var det tänkt, men hon ville hellre vara med oss så hon klättrade bara över och kom ner till älven.
Denna katt har ett psyke utan dess like, hon skulle nog kunna jobba på en cirkus och åka runt till olika ställen var dag... hon tycket allt nytt är spännande och blir inte nervös över något!

nedan Tilde med sin nya kavaljer

 



100423
Vi har nu pustat ut efter vår utställning som vi mot alla odds - efter div komplikationer pga vulkanutbrottet - ändå lyckades genomföra på ett någorlunda godkänt sätt... Alla var väl inte nöjda med domarfördelning osv, men vad hade alternativet varit? Vi är oändligt tacksamma mot våra underbara domare som ställde upp och körde bil, satt på buss och tåg hela natten för att ta sig hit - och sedan lyckades vara på topphumör hela helgen!!!
Våran unga dam Aida som just blivit "vuxen" chockade oss alla genom att bli både BIV och NOM båda dagarna - och dessutom (som svart skogkatt!)lyckas få röster i panelen! På lördagen fick hon dessutom lika många röster som vinnande katt , men förlorade sedan på utslagsrösten... Våran lilla ekorre som mest sitter där uppe i trädkronorna, tänka sig!!! Den som gladde sig mest åt helgen var nog ändå våran superdiva Tilde som fick visa upp sig så många gånger och som nu snart 12 år lyckades bli BIV-k + BIS-vet båda dagarna. Hon fick också vara med på bild i lokaltidningen så klart - är man en diva så är man! Eftersom jag jobbade hela helgen så hann jag tyvärr inte ta några bilder, men jag hoppas ev kunna få några av dom som fotade...

100313
Efter en tid på sydligare breddgrader och ett datorbyte med tillhörande krångel så kan vi meddela att vi kanske kommer att ta oss levande ur denna vinter också... Katterna är överlyckliga över att det äntligen har blivit skarsnö så att dom kan gå överallt på tomten, annars har dom varit rörelsebegränsade till dom stigar som matte har försökt trampa upp i den ständigt tilltagande snömängden.
Matte och husse gjorde dock ett smart drag och stack iväg till Västindien när det drog som kallast...
Så här firade jag min 50-årsdag


091213
Ja så var det snart jul igen då, och nu verkar det som att vintern kommit även hit till Holmsund... Annars har vi haft en lång utdragen höst och jag plockade faktiskt in den sista buketten med astrar nu till helgen.
För två veckor sedan åkte jag och Aida ner till Birkas utställning i Stockholm. Hon är så otroligt cool den katten och tycker att allt är så kul - även att åka flyg och tunnelbana! Hon var så duktig på utställningen också och fick mycket fina bedömningar. Båda dagarna blev hon domarens näst bästa junior, vilket jag tycker var strålande med tanke på att hon just gått upp i juniorklassen!
Helgens höjdpunkt var ju annars att få träffa Jet-Seth igen, godingen!!!
 

091013
Det har varit så tomt här sedan småkillarna flyttade, som tur är har vi ju lilla Aida som förgyller tillvaron och ser till att vi alla håller igång! Hon är en helt underbar personlighet som alltid är så sprudlande glad och går omkring och småkuttrar hela tiden, alla dom vuxna katterna tycker också mycket om henne så hon har alltid någon att umgås med. Tant Tilde försökte till att börja med uppfostra Aida genom att fräsa när hon tyckte att lillan tog för sig lite väl mycket - men hon gav ganska snart upp eftersom Aida bara började kurra så snart hon fräste. Hon kurrar så fort man säger ett ord till henne och även jag måste erkänna att det är svårt att vara bestämd mot någon som kurrar och lägger huvudet på sned hela tiden! Ska försöka åstadkomma att fixa en egen sida till lilla charmtrollet...
Killarna har funnit sig väl tillrätta i sina nya hem och dom har också besökt var sin utställning med fina resultat. Jet-Seth blev BIV + NOM båda dagarna på TCCs utställning och Speed-Igor blev även han BIV + NOM på Roraks utställning i Stavanger i söndags - vi är så stolta över grabbarna!
Vi har fått rå om Tildes söner Kung Videung och Vidar Vårvind några dagar och dom är lika snälla och goa som alltid. Varje gång jag träffar "Kungen" så tänker jag att det kan väl inte finnas något vackrare än en röd katt med riktigt gröna ögon...

090907
Tidigt i morse flög Speed-Igor iväg till Bergen med sin nya husse, för vidare transport till vackra Radøy "den gröna ön". Resan gick bra och han fick ett fint välkomnande av sina nya kattkompisar hos (N)Stølsgarden. Har redan fått bilder från nya hemmet, och Igor och hans blivande fästmö från Danmark verkar redan ha funnit varandra!
Så nu är Aida ensam kvar och Gizelle vakar noga över henne så att inte hon också ska ge sig av! Tur att hon har en sådan lekfull mamma nu när hon inte har några syskon att busa med...

090902
I dag har Jet-Seth flugit till sitt nya hem i Stockholm och vi saknar honom alla - allra mest kanske jag och brorsan Igor... Det blev så väldigt tyst och tomt utan Seth, han var liksom den drivande kraften i allt. Men jag är så glad att det blev just till Johanna som han flyttat, där kommer han helt säkert att få ett prima liv! Hälsa gärna på honom hos S*Tigerögas
På söndag kommer Speed-Igors nya ägare från skärgården i södra Norge hit för att hämta hem honom. Han är bara sååå gosig den katten och jag vet att han är väldigt efterlängtad!
Det här är ju den jobbigaste delen av att ha kattungar - ja förutom då om dom är sjuka och kanske inte klarar sig... 
Som tur är hade vi ju inte lovat bort underbara lill Aida, även om vi inte hade planerat att behålla en svart tjej... Men på något sätt var hon ändå aldrig till salu, så det var väl tänkt så - och det är vi innerligt glada för!

090805
Så har då tiden kommit när dom små liven som vi levt med så nära i 3 månader ska vara redo att flytta hemifrån... Räser-Vera var först med att lämna boet och det verkar ha gått jättebra, hon och hennes något äldre halvsyster fann varandra på en gång och är redan ett radarpar som följs åt i allt! Tuffa Vera var den som tog kommandot på en gång och snälla gulliga Speja låter henne göra så... Speja får nog bara passa sig så att det blir någon mat över till henne också!
Dom andra tre fartdårarna kommer att bo kvar här tills efter utställningen i Piteå 15-16 augusti dit hela kullen är anmäld.
Hjärtekatten Jet-Seth har vi ännu inte lovat bort till någon... Det finns en hel del intressenter från utlandet, men jag tror inte vi klarar av att skicka iväg honom så långt bort!  Jag vet ju att flera av er som frågat är mycket seriösa och helt säkert exemplariska kattägare, så jag hoppas ni inte tar illa upp när jag sagt nej...
Jag måste bara kunna känna när jag sålt en katt att det är helt rätt - både för katten, oss och köparen!
Jet-Seth är en riktig hjärteknipare som charmar alla som träffar honom. Men han är ganska krävande och vill gärna stå i centrum hela tiden, annars klagar han högljutt! Är nog inte katt som jag skulle rekommendera till någon som vill ha en snäll och tyst liten lägenhetskatt,  eller en avelshane som man kan stänga in... 
Men om det är någon som letar efter en smart, pratsam, rolig och väldigt sällskaplig kille - och som kan erbjuda ett hem med mycket kärlek och någon typ av trygg utevistelse - så kan det vara rätt! Eftersom han ser rätt bra ut och är väldigt säker på sig själv så skulle han eventuellt också kunna göra sig bra på utställning... Hör av dig om du har några frågor om Seth!


090610
VILKA UNDERBARA kattungar vi har!!! Har nog aldrig haft en sådan försigkommen och lättsam kull... Dom bara KAN ALLT SJÄLVA på en gång utan att man behöver visa eller lära dom något! Har aldrig behövt försöka truga i dom någon mat, stänga in dom på något sätt eller liknande. Dom bara äger huset på en gång och går och tar sig den mat dom vill ha (tror snart att dom öppnar kylen), hittar till toan var helst dom är, går och lägger sig där det ser skönast ut - helst i någons knä förstås! Det verkar som att dom bott här en låååång tid och vet allt!
Blev helt förstummad när lillspruttan Aida kom inskuttande till mig i köket i kväll när jag stod vid spisen och går ut genom kattluckan till den yttre delen av huset - och när jag ropade på henne kom hon in igen som om hon aldrig gjort annat???
Helt klart brås dom på sin mycket smarta mor Gizelle, hon har ju säkert också påverkat sina barn med sitt lugna och självsäkra sätt.
...och ni må tro att det är mysigt när fyra kurrande småknytten kommer uppkravlandes i sängen så snart dom hör att man är vaken!!! 
Till helgen har våran klubb Björkstakatten utställning så det är mycket att göra nu med förberedelserna. Under utställningen kommer jag mest att befinna mig i sekretariatet, men jag hoppas att jag också hinner träffa lite trevliga kattvänner och titta på en del av alla dom vackra katterna som kommer hit! 

090521
Jag och LotusBlomma ska åka till Nesna och försöka erövra en Supreme Champion titel, så tyvärr hinner jag inte lägga ut några 3-veckorsbilder förrän efter helgen. 
På vägen västerut får vi  trevligt sällskap av Tildes röda grabbar Kung Videung och Vidar Vårvind. Även barnbarnet Astro Adamo kommer tillsammans med kattungarnas pappa Fridalas Humle med sonen Pim-Pim. Håll tummarna för oss!!!

090515
Så då har småttingarna hunnit bli 2 veckor och vi ska ha dop i morgon.  Det blev ju som vi tänkte ett fart-tema, om någon av tjejerna inte tycker att det är nog fart i namnet kan hon få byta mot Fart-Doreen...
Alla ökar snabbt i vikt och dom är så himla mysiga och goa och kurrar så fort man tar upp dom i famnen      

090508
TÄNK att vårat bustroll Gizelle skulle visa sig vara en sådan exemplarisk mor! Hon har verkligen överraskat oss med sitt nyvunna fantastiska tålamod och kunnande i barnaskötsel! Dom små godingarna har fördubblat sin vikt på en vecka, trots att det tog lite tid i början innan mjölkproduktionen hade kommit igång riktigt.  Ja alla utom en då - lille "Speedy" som vi kallar honom (nr 2)- som springer runt så mycket hela tiden så att han inte hinner lägga på sig lika mycket... Han har kommit på en rolig rutschbanelek där han klättrar upp så högt han kan på bolådekanten och åker rutschbana ner - och så upp igen och ner igen och upp igen... Vad månde bliva av honom???
Har inte hunnit tänka så mycket på namnfrågan ännu, men det kanske skulle passa med ett "fart-tema" eftersom dom hade så bråttom ut!
Dom har börjat att visa sin vackra blå, så jag har inte velat fota dom med blixt alltför mycket, därför blir det bara ett par bilder av var gullunge denna vecka. 
Tycker i alla fall att dom ser jättefina ut allihopa, och TJEJERNA har ju helt fantastiska benstommar vilket jag tycker är extra kul! Det ser ut som att tjej nr 1 har en vit medaljong som börjar framträda alltmer, vilket gör att det blir lättare att skilja dom åt... Vill passa på att TACKA för alla gulliga grattishälsningar i gästboken, KRAM på er alla kattvänner!!!

090502
Gizelle höll på att skrämma livet ur oss i går när hon direkt jag steg upp med hög och klar stämma meddelade att IDAG är det dax! Jag försökte övertyga henne om att hon måste vänta ett par dagar till, annars fanns risken att kattungarna inte skulle klara sig. Men hon stod på sig och skulle absolut ha mig att sitta vid bolådan, fick inte ens gå på toa... Hon som tidigare inte visat något intresse överhuvudtaget för lådan! Sedan gick allt väldigt snabbt och på mindre än en timme hade hon fött fyra ljuvliga småttingar som alla var väldigt pigga och hungriga! Dom föddes på dag 60-61 men vägde i alla fall runt 100 gr - det hade nog blivit jobbigt om hon hade gått fem dagar till... Mammakatt är otroligt rädd om sina små så det är lite jobbigt att fota dom. Ska försöka ta några bättre bilder när hon känner sig mer säker. Tills dess sitter jag bara där vid lådan och NJUTER av dom små MIRAKLERNA!

090423
Ja nu går vi mot ljusare tider, både i känsla och i realitet...
Nu börjar det ÄNTLIGEN kännas lite vårlikt även här i vår - som det känns ibland - bortglömda del av landet! Vi har nu fått rapporterat en tid om hur fantastiskt varmt och skönt det varit och om hur allt grönskat... medan vi försökt skotta fram altanen och rabatterna! Nu har vi i alla fall barmark på södersidan om huset och blåsipporna och vårlökarna har börjat slå ut. Funderade faktiskt tidigare i vår - när snön låg djup och det blåste ishavsvindar - om man kanske skulle ta och flytta söderöver... Men nu när alla flyttfåglar anlänt och solen börjar värma så känns det rätt bra. Och nu när vi snart har den nya härliga rastgården på drygt 200 m2 skogstomt klar, så kan vi väl aldrig flytta... Det blir perfekt för katterna att kunna gå ut och in som dom vill även när vi inte är hemma!
Om ca 12 dagar får se vad som döljer sig i Gizelles mage och det är så otroligt spännande. Det är ju hela tre år sedan sist, så det känns som att dessa kattungar är världens mest efterlängtade!!! 

090125
Har försökt flera gånger att skriva något här, men så fort jag har börjat har tårarna gjort det omöjligt att fortsätta... Det känns så fruktansvärt overkligt och orättvist att en så ung och levnadsglad katt med hela livet framför sig, så plötsligt kunde ryckas ifrån oss. Fick en förnimmelse av att det var våran Isak som kom tillbaka för en stund, bara för att se hur vi klarade oss utan honom - men vi tror nog inte att han skulle vilja utsätta oss för denna  hjärtskärande sorg en gång till... 
Det blir inte lätt att komma över detta och framförallt att kunna förstå varför ... varför igen?
Vill Tacka alla underbara kattvänner för era fina hälsningar. Även om jag inte har orkat höra av mig ska ni veta att er omtanke värmer!

080924
Ja så har vi då fått hem våran efterlängtade röda lillkille. Han var som hemma här på en gång och dom andra katterna verkade känna honom sen förut(!?). Har efter att ha provat olika namn kommit fram till att han kommer att kallas "Matisse". Tycker det namnet passar så bra eftersom man blir bara så GLAD när man ser honom - liksom jag blir av många målningar av Henri Matisse. Besökte Matisse Museum i Nice för ett antal år sedan och jag kan fortfarande känna glädje när jag tänker på det. Namnet Matisse passar ju också väl in hos Matildes!
Han är i alla fall en helt underbar liten kille som kurrar så fort man tittar på honom, och jag tror att han har möjligheter att bli en riktigt stor och vacker man så småningom! ...och jag hade ärligt talat från början ingen (medveten) tanke på att han skulle vara så lik våran älskade Isak  - men visst ser jag det nu...
 
080521
Här händer det inte mycket ser jag....  
Vi var i alla fall på utställning i Ö-vik förra helgen och det gick riktigt bra för dom tre "ma Tilderna" som var på plats! LotusBlomma har ännu ej börjat få tillbaka någon päls, men till min förvåning blev hon både BIV-tot och NOM på lördag. På söndagen fick hon nöja sig med att bli domaren bästa hona NFO. Kung Videung deltog endast på söndag och blev Nominerad, men i panelen fick han möta sin storebror Coole Porter. Porter blev BIS-k båda dagarna, på lördag slog han också till med att bli BOB kat II samt 2:a BOB-totalt - vilken kille han är goa Porter!!!
Gizelle fick jättefina bedömningar båda dagarna, men eftersom Fridalas Humle var med så blev det förstås inga vidare avancemang. Vackraste Humle blev också BIS-j båda dagarna, men någon segerpuss fick han dock ej av Gizelle som fortfarande bara tycker att han är en stor drummel - vi får väl se vad hon tycker om några månader...
Nedan sitter LotusBlomma utanför buren och spanar -  efter killar?


080212
SOLEN har varit frikostig med att visa sig dom senaste dagarna, så nu märker man verkligen att dagarna blir längre och längre... Skulle försöka ta några bilder ute i solen i dag, men katterna var så uppspelta i det härliga vädret så det var helt omöjligt att fånga dom på bild... Så det fick bli några bilder på vårat lilla yrväder när hon kommit in. "Blomman" har nu till Gizelles glädje åter blivit som en busunge och dom har verkligen roligt tillsammans. Vi har också vant oss med tanken på att det inte blir några kattungar i vår - så nu ska vi passa på att göra om köket, åka på ett par utställningar och kanske på en semestertripp... Sedan ska vi göra ett nytt försök med våran "hjärteflicka" och då hoppas vi på bättre tur! 

080124
Det blev tyvärr inga kattungar efter första försöket med "Blomman" och "Charlie"...
Allt såg så lovande ut, hon betedde sig verkligen som en dräktig hona - bara åt och sov och fick riktigt röda tissar... Kommer att försöka igen efter att hon har fått vara "sig själv" ett tag och slippa gå och vänta på kattungar. Hon behöver nog springa av sig något kilo också för att må bra... 
Så vi får väl hitta på något annat att göra här i vår - fortsätta att lära våran underbara Gizelle lite cirkuskonster bl a... (tack och lov att vi har henne i alla fall!)

Sedan hoppas jag att ALLA ni som har kommit med på våran utställning anmäler er till skogis-specialen!!! Alla deltagande katter får pris - och till dom vinnande katterna i resp sidoklass utlovas riktigt fina priser! Skynda på nu och skicka in era anmälningar så vi kan fixa priser till alla!!!

071213
Energiknippet Gizelle har nu varit hos oss i 10 dagar och hon har smält in i familjen helt utan problem. Hon har ett härligt självförtroende och verkar vara trygg i alla situationer, dessutom har hon visat sig vara väldigt smart och snabbtänkt! Filippa har tagit på sig rollen som övervakare och hon kommer och skvallrar för matte när busungen hittat på något som verkar farligt. LotusBlomma är buskompis och lär ut alla sina bästa hyss till den lättlärda eleven. Moster Tilde ligger mest och tittar på och ingriper ibland när hon tycker det går för vilt till...  Ja nog är det härligt att ha en kattunge i huset igen som livar upp oss alla vintertrötta!

För övrigt har LotusBlomma varit på besök hos en urtjusig kille och OM dom har lyckats och allt går bra, så hoppas vi på några småtroll här framöver. 
Mer information om detta kommer senare...
När jag skulle göra en förstoring på Blommans vackra ögon från en bild tagen i decembersolens svaga sken, så såg reflexen i ena ögat ut så här! ...och jag har INTE manipulerat bilden! Ett tecken kanske???


071118
...Sist det hände var när jag tittade på en kull som var född hos Barkli's på julafton 98.  Jag blev blixtförälskad i en liten tjej som hette Tingeling och det var helt självklart att hon skulle flytta hem till oss.... och det har vi inte ångrat för en sekund! Något liknande inträffade när jag såg denna tuffa lilla brud för första gången, när hon bara var någon vecka gammal. Visst ser man väl då och då en kattunge som man är lite sugen på, men för mig måste det kännas absolut helt rätt i hjärtat. Därför har det ju också dröjt nästan 9 år sedan jag köpte en katt sist... Nu ser vi verkligen fram emot att vår lilla prinsessa ska flytta hem till oss i början av December! Men först blir det en tur till Stockholm och Birkas utställning, där ska vi hämta hem en riktig godbit till Västerbotten, en blivande pojkvän till Gizelle kanske... 
Systrarna Gizelle och Grynet hälsade på oss i går - se bilder här! 
Tjejerna fann sig snabbt tillrätta bland våra katter och speciellt Lotus och Balder tyckte det var jättekul att ha småttingar i huset! Lotus blev besviken när dom busiga småkusinerna åkte och gick och letade dom ett bra tag.
Är hon inte helt bedårande - vår nya tjej S*Barkli's Gizelle Visuell      

charmtrollet Gizelle 2 veckor tillsammans med mamma Duchess (syster till Tilde)

Gizelle snart 11 veckor på besök i Holmsund


070426
Just när allting började kännas lite ljusare och den underbara skira grönskan började skönjas, så drabbades vi av ett hårt slag. Allas våran beskyddare, hjälte, stora vän och "pappa" till alla våra kattungar -  ISAK - fick plötsligt svårt att andas och vi åkte in akut till veterinären som konstaterade att han hade en mycket nedsatt lungfunktion. Han skickades hem med den starkaste sortens penicillin och dessvärre inte så mycket hopp. OM det "bara" skulle röra sig om en svår lunginflammation så skulle han möjligtvis ha en liten chans att återhämta sig...

Dom följande dagarna slets vi mellan hopp och förtvivlan när den tappre kämpen gjorde allt för att bevisa att han fortfarande var kungen i sitt revir och han inte alls hade någon avsikt att abdikera. Ville naturligtvis inte att han skulle vara ute ensam så jag var ute med honom så mycket han orkade, det gick i alla fall lite lättare för honom att andas ute i friska luften. Vi gick tillsammans till alla våra speciella ställen i skogen och när han blev för trött fick jag bära honom. Vi satt i timmar på en sten bland blåsipporna i någon vacker glänta och talade om livet. När han satt där i skogen så fantastiskt vacker i sin champagnefärgade skrud och stolt tittade ut över sina domäner, så kunde vi båda för en stund glömma att han var allvarligt sjuk. Men när han kom hem och ej kunde lägga ner sig i sin stol på altanen som han brukade utan att få andningsproblem, så kom den dystra sanningen ikapp oss.

Han tappade dock aldrig humöret utan pratade uppmuntrande till oss alla och tog tacksamt emot färsk fisk och räkor som jag fick handmata honom med. Den dagen vi skulle på återbesök till veterinären så satt vi ute i solen hela förmiddagen och jag kammade honom och gjorde honom riktigt fin. Han fick äta så mycket räkor han ville och han försökte intala oss att nu var han nog på bättringsvägen...
Men röntgenplåtarna visade dessvärre att hans lungor var i ännu sämre skick och att han inom en snar framtid skulle kvävas till döds. Så det fanns endast en sak att göra...  Jag pratade med honom hela tiden och höll hans huvud i mina händer, mina andetag följde hans så till sist kändes det som att även mitt hjärta skulle stanna... Sedan låg han där så rofylld och så smärtsamt vacker som en nöjd och belåten lejonkung som vilade ut efter en strapatsfylld dag. Sov gott älskade vän, du kommer för alltid att vara med oss i våra tankar och hjärtan!

Obduktionen visade att Isak var full av små cancertumörer och att tymuskörteln var angripen och starkt förstorad vilket gjorde att lungorna trycktes ihop nästan helt. Det är otroligt hur han lyckades mörka sitt tillstånd nästan ända till slutet.


070330
Allt känns så tungt så tungt...
Dom väntade kattungarna -  och som jag tror,  dom mest efterlängtade i hela världen -  efter LutusBlomma klarade sig dessvärre inte.
Har själv legat inne på sjukhus för en större operation och under tiden så har våran älskade Blomma till vår stora sorg fått missfall. Så nu ligger vi båda och slickar våra sår och äter penicillin, sedan hoppas vi på en fortsatt fin vår så vi får återhämta oss och fundera på om det blir någon fortsättning på uppfödningen... Blomman mår i alla fall jättebra och det känns viktigast just nu.

070211
Det här verkar kanske lite märkvärdigt, men jag måste få ur mig detta...
Vill framföra ett STORT TACK till alla våra underbara kattungeköpare som ligger bakom det faktum att Tilde fick avsluta sin mamma-karriär med att bli Bästa Avelshona i SVERAK samt i Skogkattslingan!!! ...samt att våran mini-uppfödning helt otroligt kunde få så höga poäng så att vi på något märkligt sätt hamnade högst upp på Skogkattslingans lista samt på andra plats i SVERAK! Vi vet ju alla att det gäller att ha turen med sig för att få poängen vid rätt tillfällen och jag är mycket väl medveten om att det ofta är slumpen som avgör ...Men jag glädjer mig förstås över det gångna årets fantastiska resultat för våra "barn" och vill tacka det ödmjukaste för alla gratulationer! ...men jag kan ändå inte påstå att jag känner mig som någon "riktig" uppfödare...
STORT TACK även till våra kära fodervärdar och vänner fam Andersson-Riback och fam Lövgren, samt till uppfödare och ägare till dom vackra hankatter som vi haft turen att få låna! 
Sist men inte minst vill jag av hela mitt hjärta tacka Tildes uppfödare Barbro och Kurt-Ivan som fixade den stabila grunden till våran lilla uppfödning - och Tack för att ni alltid stöttar oss på den inte alltid så raka vägen!
Utan er alla hade detta inte varit möjligt - massor med kramar!!!
(snyft... man kan ju nästan tro att jag vunnit en Oscar eller nåt...)

070129
Som jag misstänkte så blev det inga kattungar efter dom första tafatta försöken för Blomman och Tore. Men när hon var dit för andra gången så verkar dom ha kommit på hur det skulle gå till! Så nu hoppas hoppas HOPPAS vi på små trollungar i slutet av mars!!! Jag har redan sett hur dom kommer att se ut i mina drömmar - men det talar jag inte om... 

07
0101
Gott Nytt År önskar vi alla kattvänner!!!
Vi fick för ovanlighetens skull fira både Jul och Nyårsafton med gröna gräsmattor, men detta års första dag faller det faktiskt lite vitt ifrån ovan... Blev så glad när jag slog på datorn i dag och hittade en härlig rapport samt hel drös med bilder på "Grabbarba Grus"  i Skåne!
Har lagt in några av bilderna
här - är dom inte underbara? Dom verkar leva ett fantastiskt härligt kattliv där ute på landet där dom tillbringar dagarna med jakt ute på sina ägor samt mycket mys i deras fina Skånelänga! Dom verkar alla tre bli stadiga bitar liksom deras pappa, Celcius är den som leder viktligan just nu med hela 7,5 kg! Deras matte och husse skulle gärna vilja att någon av herrarna får bli pappa innan dom kastreras. Så om det finns någon vacker dam som skulle tänkas vilja träffa någon av dom tjusiga killarna så kan ni gärna höra av er till mig för mer information!
Har införskaffat en ny kamera och har provat att ta lite bilder, först ut att agera fotomodell blev
LotusBlomma. Har inte lärt mig kameran ännu så det ska väl förhoppningsvis bli bättre bilder så småningom... Men det är i alla fall underbart att kunna fota katterna inomhus utan blixt!!!
Betr LotusBlomma så ser det ännu så länge ganska hoppfullt ut! Tänk OM det blir bebbar och OM det kommer ut en lite tjej på Alla Hjärtans Dag med ett litet hjärta i pannan.....

061215
LotusBlomma är KÄR!!! Hon var på HCM-test för drygt en vecka sedan och våran hjärtekatt hade som väntat ett jättefint hjärta. Så efter det sa matte att NU kan du gärna få börja löpa, och väluppfostrad som hon är satte hon igång... Så då bar det iväg upp till hennes tjusiga fästman "Tore" och dom fann varandra direkt! Men dom är ju båda unga och oerfarna så det är svårt att veta om dom har lyckats få till det - men dom har i alla fall provat i alla möjliga stilar!!! Tore är en helcharmig kille med mycket längder och ett fantastiskt vackert huvud med jätteläckra öron.
Lite besviken var jag ju att Blomman inte var så pigg på att följa med mig hem i dag  - men nu är hon sååå nöjd och ligger bara och jäser. TUSEN TACK till Jan och Åsa för att ni har tagit så väl hand om våran prinsessa! Vi håller alla tummar och tassar vi har för att det vackra paret har lyckats!!!
Jag och Victoria (Förtrolighetens) har också hälsat på Fägring XL som verkligen gör skäl för sitt namn... Vi blev lite avundsjuka på att dom hade det så vitt och fint däruppe i Bodan, här verkar det tyvärr som att vi kommer att få fira en grön jul i år.

061101
Här var det längesedan det skrevs något ser jag - och sist klagade jag på värmen!?!?!
Det känns verkligen avlägset nu när vi helt plötsligt har värsta vintern med -10 och snö!!! Katternas utevistelse har minskat betydligt och alla - utom LotusBlomma med sin otroliga vinterpäls, och den plikttrogne vaktkatten Isak - vill helst ligga inne framför brasan... Vi har i alla fall fått känna av en riktig vårvind här i huset dom senaste dagarna när vi haft förmånen att få ha dom tjusiga röda grabbarna från vår-kullen här hos oss!  STORA har dom verkligen blivit, men dom är sig precis lika som när dom var små! Den ståtlige och självsäkre "Kungen" som vet att han är snyggast och bäst i världen, och den lite mjukare och snällare Vidar som är samma nallebjörn som när han var liten. Det är också så härligt att våra katter alltid tar emot utflyttade barn så fint, dom går bara fram och luktar och säger liksom "Tjena, är det ni som kommer på besök"! Den som är allra bäst på att ta emot besökare är vår underbare Balder Blåfot, han ser verkligen efter dom och kollar hela tiden att dom har det bra... Nästan lite väl mycket - såg en dag när vi var ute på gården att han försökte öppna rastgården utifrån så att killarna skulle kunna komma ut och leka med honom! Men så roligt tyckte inte matte att vi skulle ha... Har ju inte lust att släppa lös sådana där gangsters på byn som just verkar börja bli könsmogna!
Annars så går LotusBlomma här fortfarande och väntar på att den "rätte" skall dyka upp... Men matte har så många önskemål betr den blivande fästmannen så vi får väl se om det finns någon som duger! 
Önskar er alla en riktigt mysig Halloween!!! 
- och jag SKA försöka fixa en ny gästbok...

060814
Efter viss tvekan kravlade jag mig upp från bryggan och skakade av mig saltvattnet för att i solhettan bege mig upp till Boden för "höstens" premiärutställning. Det var en mycket välordnad utställning - om än alltför svettig för min smak...  Åkte upp tillsammans med Kung Videungs och Fägring XLs nya ägare och vi hade en fantastisk trevlig och rolig dag med massor av skratt! Tusen tack till Åsa och Agneta för en härlig dag!!! Blev väldigt imponerad över hur fint dom tre grabbarna från "vårkullen" utvecklats och dom blev ju också BIS-kull i stark konkurrens med 3 andra mycket fina kullar. Välding roligt var det också att få se vackre Coole Porter som tog BOX på lördag och BIS på söndag. Miss Mumma och Nisse Rimfrost fanns också på plats med pälsar som lovar gott inför hösten. Och så vår drottning Tilde då som njöt i fulla drag över att få visa upp sig igen efter ett långt uppehåll - ingen är som DU!!!

26/6 Här i Holmsund har vi avnjutit en lugn och skön midsommar bland blommor och blader i strålande solsken. Vi har nöjet att få ha dom underbara småtjejerna från Vännäs här hos oss denna vecka då deras familj är på semester. Den otroligt vackra tabbytjejen Alba finns fortfarande tillgänglig om "rätt" köpare skulle dyka upp, annars skulle det väl inte göra alltför ont om hon blir kvar... Båda tjejerna är MYCKET sociala och trevliga och vill vara med ÖVERALLT! 

060613
Efter en fullspäckad och omtumlande vecka med massor av både gråt och skratt så börjar livet så smått återvända till det vanliga... Fast det känns sååå TOMT - fem av Tildes kattungar har vi redan måsta ta farväl av och nu återstår bara XL som kommer att flytta i morgon - jobbigt jobbigt! Sedan har vi hunnit med både en kort vistelse i Stockholm där husse SvenArne disputerade i torsdags och  en tur till Norge och utställning i Mo i Rana. TRE fina titlar blev resultatet av dessa resor - först husses Doktors-titel då och sedan en GIP och en IC i Norge! Fyra av kattungarna från "nattkullen" var med och dom fick alla otroligt fina bedömningar och blev BIS-kull båda dagarna. Dessutom blev mamma Tyra BIS-avelshona och pappa Kasper BIS-avelshane! Resultat och bilder från utställningen kommer senare.
Vi har fått fina rapporter från dom utflyttade barnen och det verkar som att alla snabbt har funnit sig tillrätta i sina nya hem och med sina nya kompisar!
Men jag undrar om det blir några fler kullar ma Tilder... 

060525

I dag har vi haft "Skåne-träff" här hemma. Maestro och Cosmo har hälsat på Celcius för att snacka lite framtidsplaner... Om två veckor kommer dom tre grabbarna att tillsammans flyga ner till Malmö. Lite synd att skicka iväg sådana läckra killar så långt - men vi vet ju att dom kommer att få ett härligt liv där nere! Så kommer vi ju att ha en anledning att ta en tripp dit ner ibland också och det kan ju vara trevligt.
Just nu känns det som att tiden går dubbelt så snabbt som vanligt och dagarna då det är dax att ta farväl av våra småtroll närmar sig obönhörligt med stormsteg. 
Jag tror det blir värre och värre för varje kull - i motsats till vad man kanske tror...
Det känns i alla fall jättebra att kattungarna hittat så fina hem där vi vet att dom kommer att få ett underbart liv och där dom kommer att sprida så mycket glädje under många år framöver... 

060509
Får tjuva mig lite tid vid datorn när SvenArne går därifrån ett par minuter... 
Han ska lämna ifrån sig sin doktorsavhandling för tryckning på fredag så nu är det hårdkörning! 
Jag hälsade på "nattkullen" i söndags och dom är ju alla helt underbara! Inte så lätta att fota dock och ljuset var ju inte det bästa för min gamla kamera, men man kan väl ändå urskildra något av deras skönhet... Hoppas kunna åka dit någon dag för att ta lite bättre bilder i dagsljus. Både vi och katterna har njutit av ett härligt försommarväder dom senaste dagarna med över 20 grader, något som inte är så vanligt här uppe den här tiden. Har försökt fota våra småttingar ute i solen, så det kommer lite bilder i morgon - OM jag får en chans vid datorn...
här nedan syns vår allra vackraste LotusBlomma som njuter i grönskan


060504
...och nu är vårtecknen redan sju veckor - och det är fullt ös medvetslös som gäller! Tror ALDRIG att vi haft så försigkomna, nyfikna och busiga kattungar! Dom tar sig verkligen ÖVERALLT - och förstås allra helst dit man absolut INTE vill att dom ska ta sig... Tur att mamma Tilde har den duktiga nannyn LotusBlomma till sin hjälp att hålla reda på dom vilda sexlingarna! Hon är verkligen jätteduktig både på att leka med dom små, hålla reda på var dom är samt varna oss när det ser för farligt ut - det verkar som att Blomman kommer att bli en bra mamma när den tiden kommer! Tilde är förstås samma supermamma som hon alltid varit och det känns så skönt att hon klarat av denna sista kull så fantastiskt bra. Hon är i förvånansvärt fin kondition efter att ha producerat mjölk till denna stora barnaskara i alla dessa veckor! Hon är också väldigt lugn och harmonisk och verkar tycka att livet är på topp just nu, den sista veckan har hon också tagit sig tid att gå en skogspromenad med matte varje dag. Hennes underbara sexlingar utvecklas mycket bra, deras vikter vid sju veckor låg på 950 - 1250 gr, den högsta vikten tillhör naturligtvis en viss mr XL... 
Nattkullen har också utvecklats fantastiskt bra, kommer att hälsa på dom någon av dom närmaste dagarna och försöka ta lite bilder. 

060411
Tänk att våra småglin redan har hunnit bli fyra veckor! Vårkullen är ett UNDERBART gäng med starka personligheter och dom lyser verkligen upp tillvaron och gör att man kan glömma både krämpor och slaskväder... Dom är redan duktiga på att äta själva (även om det är lite si och så med bordsskicket) och har börjat testa toalådan. Nu är det mycket BUS som gäller men dom har alltid tid för en gosestund emellanåt! Önskar alla vänner en riktigt
GLAD PÅSK!!!

060405
Ja det blev en helg man sent skall glömma... Lär väl aldrig få vara med om något liknande, var glad över att bara vara kvalificerad till uppfödarklassen - och så går fem av sex möjliga till panel! och konkurrensen var ju inte direkt liten bland alla vackra katter som var där... Det var ju lite frustrerande att man inte hann gå runt och titta på alla skönheter, skulle försöka jobba också samtidigt som jag skulle ta det lugnt med mina reservdelar - men för dom blev det nog lite för mycket i alla fall...
Som grädde på moset fick vi också vår första egenuppfödda EC - EC S*Milda ma Tildes Filippa K, det låter ju riktigt bra! Hon kommer nu att få gå i pension och jag hoppas att hennes dotter LotusBlomma skall föra vidare hennes vassa look och underbara päls, och att Blomman förhoppningsvis skall få mer än EN kattunge åt gången...
I går så kom våren tillbaka på ett kort besök med sol och plusgrader, och dom sista vårnamnen föll på plats. Så nu får det snöa bäst det vill ute - här inne har jag i alla fall den bästa av vårar med plusgrader, klar sol, vårfägring, vårvind, videung och spirande blomsterprakt!!! 

060329
Våren kom av sig och dopet blev uppskjutet... Vi har fått flera decimeter snö här dom senaste dagarna och inspirationen vad gäller vår-namn började tryta, det är också mycket att göra så här veckan före våran utställning, så dopet får nog vänta lite!
Både Tyras och Tildes ljuvliga barn mår alldeles prima liksom deras duktiga mödrar. Hälsade på "nattkullen" helgen som var och dom är ju helt fantastiska - vilka öron, vilken look och charmiga till tusen!!!
Tildes små är redan väldigt försigkomna och sociala, så fort dom hör att man närmar sig bolådan kommer dom kravlandes och skriker - ta upp MEJ!!! Så då får man gott sitta där ett tag så att alla sex får varsin gosestund - och MYCKET gos blir det...  Det kommer lite gos och busbilder senare.

060324
Vi är så lyckliga över att alla Tildes bebisar utvecklas så fint - men framför allt att mamma Tilde själv mår så bra och verkar fixa denna sin sista barnakull utan problem! Hon är naturligtvis ständigt uppassad som det återstår en drottning och hon behöver aldrig känna att hon fattas någonting! Bebbarna är hur underbara som helst och dom är redan väldigt sociala och börjar kråma sig så snart man pratar med dom! LotusBlomman är väldigt nyfiken på dom små och går och petar på dom lite då och då för att se om dom är redo för bus...  och det dröjer nog inte så länge!
Namnen på småttingarna håller så sakta på att mogna fram - vi har beslutat att det måste bli en VÅRKULL, nu när våren ÄNTLIGEN börjar kännas av! Önskar alla vänner en riktigt skön helg i vårsolen!!!

060315
Någon dag tidigare än beräknat kom dom efterlängtade - och allra sista - Tildebarnen. Det höll förmodligen på att bli ganska trångt därinne med sex stora klumpar, så tyvärr kunde inte Tilde hålla sitt löfte till husse att vänta med födseln tills han skulle komma hem på onsdag kväll... På två timmar födde hon till synes helt oberörd fram hela högen. Mor och barn mår alldeles utmärkt och bebbarna har ökat bra i vikt sedan i går, en av dunderklumparna har redan passerat 170 gr! Dom är naturligtvis helt underbara - och TVÅ röda tjejer till var ju mer än vi kunnat hoppas på! Läckert mönstrade är dom alla, det är ännu svårt att säga bestämt vilket mönster dom har. 

060304
Så har vi då kunnat enas om namnen på Tyras små. Vi började spåna på att kullen var mörk som natten, samt att dom började födas frampå småtimmarna... Sedan var vi inspirerade av att OS pågick i Italien -  därför fick det bli italienska namn med nattlig anknytning! Har fått MASSOR med fina bilder från Vännäs och jag har lagt ut några av dom, får se om det finns plats för fler... Dom små italienarna är otroligt kraftiga och robusta, så dom ser ut att bli riktiga kraftpaket!
Nu är det bara drygt en vecka kvar tills vi får se vad Tilde döljer i sin stoooora mage och vi förhoppningsvis ska få ha kattungar här hemma också  - ÄNTLIGEN!!!

060218
OJ OJ vilka dagar vi haft!!! Det började tidigt på fredag morgon vid fyrasnåret då Birgitha ringde och något stressad meddelade att Tyras förstfödde hade landat i hennes säng när hon sov... Vi satte oss snabbt i bilen och styrde kosan mot Vännäs, men innan vi hann dit var den fjärde redan på väg! Tyra visade sig ha lika lätt att föda som sin mor och lyfte bara på bakbenet och "spottade" ut det ena underverket efter det andra! Hon visste också precis vad det handlade om och tvekade inte en sekund över vad hon skulle göra - vilken fantastisk förstagångsföderska!!! Efter tre timmar var alla dom sex skönheterna födda och dom hittade snabbt sina favorittissar och åt och åt och åt... Det fanns tydligen gott om mat i baren för alla hade ökat över 20 gr tills i dag! Vi är så glade över den fina köns- och färgfördelningen och nu ska det verkligen bli spännande att följa dessa underbara små framöver!!!
I dag så har vi haft dom stora bebisarna här hos oss och dom såg verkligen groteskt STORA ut helt plötsligt... Tycker dom alla har utvecklats otroligt fint och dom är så fantastiskt coola och mysiga! Den här gången var storasyster LotusBlomma inte alls rädd för dom utan ville gärna vara med på lite bus, liksom klumpedunsen Balder Blåfot som fortfarande tror att han är en liten kattunge... Efter att ha busat runt i huset under några timmar så somnade dom så sött, nedan Sigrid och Sigurd


060210
Nu är jag hemma igen och det är så SKÖNT! Jag fick ett varmt mottagande av katterna som verkar ha saknat mig NÄSTAN lika mycket som jag har saknat dom... Jag var naturligtvis tvungen att skicka efter kattungarna fortast möjligt så jag skulle få pussa på dom ett tag. Så i går kväll var det fullt ös i vårat hus med dom små charmtrollen på upptäcktsfärd. Jag skulle försöka fånga dom med kameran vilket inte var det lättaste eftersom jag inte är så rörlig efter en större operation - och dom är desto mer rörliga! Men jag fick i alla fall några bilder när dom började bli trötta efter allt bus. Det var tråkigt att måsta lämna dom ifrån sig igen, men där hemma väntande mamma Nessan otåligt på sina små änglar. 

060130
Efter en längre tids stiltje på kattungefronten så verkar det som att vinden nu börjar tillta... Eftersom det inte ville funka mellan Tilde och den charmerande Marvin, så beslöt vi oss för att testa med våran vän Kasper. Han hade inga betänkligheter över att detta faktiskt var hans svärmor och inte hon heller - så dom blev ett riktigt kärlekspar och nu verkar det som att han har gjort både mor och dotter på smällen!
Nessans barn har verkligen utvecklats fint och jag tycker ännu så länge att dom verkar ha fått det bästa från både mor och far. Bäst av allt är förstås att dom är så fantastiskt sociala och trevliga, och det kan vi tacka både deras mysiga föräldrar och Nessans underbara fodervärdar som verkligen gör allt för kattungarna! Tusen tack till er - ni är guld värda!!! Nu kommer det tyvärr att bli sämre med uppdateringar på hemsidan ett tag eftersom jag läggs in på lasarettet i morgon, men hör gärna av er om ni är intresserad av någon av dom underbara småkillarna! Det går fint att ringa eller mejla till oss och ställa frågor eller avtala tid för besök!
Det blev ett tårfyllt avsked från dom små i dag...
Här kommer en bild på den underbare LOVE som också ser ut att ha en tår i ögat



060114
Vilka underbara små personligheter det blev när Baronessan till slut fick sina efterlängtade ungar! - Den tuffa och framfusiga lilla grevinnan Segerklou, den eftertänksamme och klurige greven Silferklou samt den charmerande och kärleksfulle greven Leijonklou.
Har förstås blivit hopplöst kär i dem alla och man skulle naturligtvis vilja behålla hela gänget! Dom har i dag fått flytta till ett större rum med massor av plats att springa och busa. Deras hönsmamma tyckte först att det skulle vara alldeles för farligt för hennes små älsklingar, men efter ett tag tyckte hon det var ganska OK. Sigrid tog genast hela kungadömet i besittning och efter någon kvart så var dom alla i full fart att jaga varandra runt i den stora slottsparken.


051231
Efter en hel del sökande och bläddrande i adelskalendrar så har vi nu äntligen kunnat enas om namn till dom underbara små adelsbarnen! Jag ville ju också att Baronessans fodervärdar samt "svärmor" Susann skulle tycka namnen var OK så det har varit en hel del diskussioner hit och dit... MEN nu så har vi då äntligen kunnat enas om följande adliga namn med klös:
Sigrid Segerklou, Sigurd Silferklou samt Love Leijonklou

051209
Efter nästan två års väntan så kom dom då ÄNTLIGEN... dom tre små adelsbarnen efter våran vackra Baronessa och killen som till sist lyckades få henne på fall - Runsvik's Hobbe! Dom är naturligtvis helt FANTASTISKA och jag tycker antalet tre är helt perfekt för en kull som man inte har hemma hos sig själv! Man kan känna sig ganska trygg för att dom ska få den mat dom behöver och det KAN gå att fota dom inom en överskådlig tid... Men det är klart att jag kommer att ha ett delat boende en tid framöver. Baronessan är en underbar mamma och hon är såååå stolt och vill helst att man ska sitta vid bolådan HELA tiden och säga hur vackra barn hon har.  Hade tänkt ta en julklappstur ner på stan i dag, men tiden flög iväg där vid bolådan så det får bli en annan dag...

051206
Jag och LotusBlomma är nu hemma efter några dagar i storstan och som jag hade förutspått så tog hon det hela med ett stort lugn, inte ens flygresan var något märkvärdigt för den äventyrslystna lilla damen. Det var jättekul att få se gräddan av Sveriges skogkatter på Birkas utställning och få träffa både gamla bekanta och nya trevliga kattmänniskor!
Trots OTROLIGT stark konkurrens så lyckades Lotus bli ex1 (av 5) samt BIV u/j båda dagarna. Hon fick helt fantastiska bedömningar och mest stolt är jag över omdömen som "utmärkt haka", "excellent höjd på huvudet" och "fantastisk pälskvalitet"  - omdömen som domarna inte direkt slösar med... och jag ska göra mitt yttersta för att försöka föra dessa för mig viktiga anlag vidare i kommande generationer ma Tilder.
I slutstriden om nomineringen blev lillgumman tvåa båda dagarna. På söndagen hade hon lite otur när domarfördelningen ändrades i sista stund för att en viss domare tog så lång tid på sig, då fick hon naturligtvis möta Sveriges mest vinstrika junior (tror jag). Domaren öste beröm över dem båda och sa att det var "katter som man skulle kunna döda för, men dom är aldrig till salu" - så sant så sant! Men hon valde förstås den tjusiga killen med dom ENORMA tofsarna, han blev sedan även BIS  - för 9:e gången - och det lyfter vi på hatten för!
Vår luring till rumskompis - S*Runsvik's Kasper - slog till igen och blev bästa vuxna hane (BOX) på lördagen, så det blev en glad lördagskväll på hotellet!!!
Tyvärr blev det inte så mycket fotat, men här finns i alla fall några bilder


051130
Efter två nätters snöande så har vintern nu anlänt även hit till Holmsund och man börjar tro på att det faktiskt närmar sig jul... Våra ungdomar - Balder Blåfot och LotusBlomma - fullständigt älskar att tumla runt i snön! Dom äldre katterna är väl inte riktigt lika begeistrade, men dom tar sig ändå små promenader ut i det vita.
Tilde har blivit farmor till ett härligt gäng i Luleå. Det är Coole Porter som är pappa och två av kattungarna verkar ha den vackra färgen amber, se deras hemsida!

051120
Vintern lyser ännu med sin frånvaro och det går faktiskt fortfarande att plocka in vissa frosttåliga blommor från trädgården trots att temperaturen börjar krypa neråt och det närmar sig första advent! Katterna gillar den här lagom kalla och klara luften och det syns också på deras pälsar - när LotusBlomma är ute och burrar upp sin päls ser hon ut som en liten björn... Hennes moster Nessan börjar bli riktigt rund om magen och vi är sååååå nyfikna på vad som finns därinne, nu är det mindre än tre veckor kvar tills vi får veta! Innan det är dax för bebisarnas ankomst så ska jag och Blomman ta en flygtur ner till Stockholm för att spana efter tjusiga killar på Birkas utställning (kattkillar alltså...). Pappa Hobbe kommer att bo på samma hotell och vaka över sin dotter, så det är nog bäst att hon sköter sig snyggt!
Tilde kom hem från sin andra date med Marvin för drygt en vecka sedan, så nu är det bara att vänta och hålla tummarna!

051028
Vi är så OTROLIGT glada över att våran älskade vackra Baronessa ÄNTLIGEN verkar vänta smått!!! Hon har löpt ytterst sparsamt och har ej accepterat dom killar vi har tagit henne till tidigare* - eller rättare sagt: hon har skrämt livet ur dom...
Men när hon fick träffa Blommans stiliga pappa Hobbe så stämde allt och hon släppte på sin pryda image... Förmodligen var det Hobbes charm och erfarenhet som fick henne att mjukna, samt kanske att han påminner om hennes älskade sambo och halvbror Rosso!
Nedan har Hobbes matte Susann fångat kärleksparet in action
  
 *med undantag för Hobbes kompis Odin vid andra försöket - men det blev ändå inget...


Tilde har tråkigt nog varit skendräktig men det verkar nu som att gulekroppen har tillbakabildats så förhoppningsvis kommer hon att löpa om snart. 
Så då återstår det att se om hennes kille har läst på...

                                                                          foto Frida Tapper

051014
Ibland är ödet grymt... När jag satt och pratade i telefonen igår med en nyfiken och förhoppningsvis blivande "farmor" till Tildes barn så ropade S-A plötsligt från vardagsrummet: Tilde har EN JÄTTESTOR RÅTTA HÄR INNE!!! Jag fick lägga ifrån mig luren för att konstatera att vilddjuret ifråga inte var någon jätteråtta utan en mycket söt husmus som tyvärr förirrat sig in i HELT FEL hus! Första tanken var förstås att försöka rädda den lilla sötnosen undan katterna, så jag grabbade ett durkslag för ett räddningsförsök. Men under tiden hade storjägaren Balder Blåfot fått tag i den stackars musen och jag tänkte att nu är den nog bortom all räddning...  Balder - med resten av gänget i hälarna - bar iväg musen ut till utbyggnaden där tvättstugan och kattrummet (med utgång till rastgården) finns, men under färden lyckades han tappa sitt byte som snabbt försvann under torkskåpet/ tvättmaskinen/ frysen. Efter mycket lirkande och ett demolerat nyinköpt kastspö så lyckades jag äntligen få ut musen genom bakdörren och jag tar farväl av den lille - varpå den springer IN i rastgården och rakt in i Balders mun! Då ger jag upp, stänger fönstret till rastgården och hoppas på ett snabbt slut...

I trädgården vägrar växterna fortfarande fatta att det är mitten av oktober och en hel del av dem fortsätter att glädja oss med sina vackra blommor. I trädgårdslandet går det fortfarande att skörda både bönor och mangold och tomaterna på altanen lyser  röda. Snart nog så kommer väl bistrare tider - men det får gärna vänta ännu ett tag!

050930
Vi har haft trevligt besök av Anette och Michel från Holland som har Tildes son
O.P. Pomander. På några dagar fick vi se mer av Västerbotten än vad vi gjort på flera år och man upptäcker hur hemmablind man blir och att man glömmer bort hur mycket vackert det finns att se runt hörnet!
Michel tog ca 500 bilder under Sverige-besöket så nu ser vi fram emot ett långt reportage. Redan samma kväll dom kom hem fick vi några härliga bilder i datorn och även en liten film på en överlycklig Pomme som kalasade på älgkött från sina hemtrakter! Det var ju synd att han inte kunde vara med själv, men nästa år har vi lovat komma och hälsa på honom - kanske i samband med WW som då äger rum i Holland...
Hur går det då med Tilde??? -  Ja jag vågar inte säga något säkert ännu, men nog är tissarna rosa alltid! Det som gör mig lite osäker är att hon inte beter sig likadant som när hon varit dräktig tidigare... men å andra sidan så bor vi ju annorlunda nu och hon har ett stort revir att försvara. Så det är väl bara att se tiden an och hålla alla tummar och tassar vi har för att det blir småttingar i november!!!

050909
Tilde är äntligen hemma igen efter mötet med sin tjusiga kille!
Ömsesidig kärlek uppstod verkligen och Tilde gjorde allt för att visa den unge fästmannen hur det ska gå till! Han var väldigt pigg på att experimentera med olika nytänkande ställningar men frågan är om det resulterar i några barn??? Marvins matte tyckte sig i alla fall ha fått se EN regelrätt parning så vi håller alla tummar och tassar vi har för att det ska bli ett gäng kärleksbarn!!! TUSEN TACK Frida och Micke för att ni har tagit så väl hand om våran drottning!!! (och massor av pussar till den otroligt väluppfostrade labradordamen Isa som varit sååå tålmodig!)

Måste också få tala om det roliga samtalet som jag fick ifrån älgskogen igår där Blommans underbara pappa Hobbe ligger på pass med sin matte!!! Söta lilla Susann hade just skjutit och tagit ur en älg själv och Hobbe höll ordning på jakthundarna! Kan ingen skicka dit ett reportageteam???


050905
TRE "ma Tilder" har i helgen fått fina titlar som vi gratulerar till:
I Piteå blev Nisse Rimfrost GIC och Miss Mumma IC, Coole Porter blev Champion i Helsingborg - Puss på er gullungar!!! 
Själv har jag haft en angenäm helg i Piteå tillsammans med Birgitha A (Pino & Tyras matte), hennes son Thim + det röda charmtrollet Runsvik's Kasper 9 månader. Det blev mycket spänning och glädje med våra konkurrerande juniorer i huvudrollerna.
På lördag var det Kasper som drog det längsta strået och blev både BIV, NOM samt BIS-junior!!! På söndag var det lilla Blommans tur att bli både BIV och NOM - och det i ett helt gäng med fantastiskt snygga och välväxta juniorer! Inte illa av en liten tjej som just blivit junior... Men det bästa av allt är att hon är så fantastiskt cool i alla lägen!!! Det blev tyvärr ingen EC-titel för Filippa K som hade en vacker norsk hona i samma klass och dom tog varsitt CACE - så nu återstår bara ETT!
I går fick jag ett glädjande samtal hemifrån att Tilde börjat löpa och i kväll har hon fått åka till vackre Marvin, så nu blir det spännande att se om tycke uppstår!!!

050817
Ja, dom där härligt slöa månaderna försvann i ett nafs och vips befann vi oss i augusti och på utställning i Trondheim. Trots regnet blev det en mycket trevlig helg med många kära återseenden!
Och nu har vi till slut fallit för alla övertalningsförsök och bestämt oss för att ta en allra sista kull efter Tilde. Har synat ett antal kandidater med lupp och valet har fallit på en ung, charmig kille som jag varit kär i ett längre tag! (delvis kanske för att han påminner så mycket om Tildes son Fridtjof Nansen...) Han är en stor och kraftig kille med ett mycket vackert huvud, ett härligt uttryck och ett helt fantastiskt temperament! Hoppas nu bara att Tilde kommer att gilla honom lika mycket som jag gör - och att HAN inte tycker våran "Dame" är för gammal...

050610
Så har vi då klarat av två utställningar på raken och just nu känns det ganska skönt att det dröjer ett par månader innan det är dax igen... och jag tror katterna håller med! Men det har varit JÄTTEKUL att få träffa flera härliga kattmänniskor och katter som jag tidigare bara känt genom hemsidor och mail! Ja naturligtvis även er som jag känner sedan tidigare - Kram på er alla!!!

Någon regnig dag ska jag försöka ta tag i resultatsidan (+ övriga sidor) som legat i träda ett bra tag... Men vi åkte i alla fall till utställningen i Sundsvall med två bikinibrudar, en busunge och helt utan förväntningar. Så förvåningen var STOR när mormor Tilde går och tar både BIV och NOM och mamma Filippa (med string) klarar av att få ett CACE! Lilla Blomman lyckades charma ännu en domare såpass att hon blev NOM igen. Men roligast av allt var nog att Tyra Kristyr för första gången och i hård konkurrens lyckades bli nominerad, önskar jag hade haft kameran beredd för att föreviga matte Birgithas haka som föll i golvet! Nu har dom alla sju fått prova på det där med panelen - varav fyra (ännu så länge) blivit BIS! Det blir inte lätt att få en bättre kull...

Är det någon som hört rapporteras om en förvirrad kvinna som härom morgonen irrade runt i skogen iklädd nattskjorta, med en daggmask i ena handen och en kattbur med en pipande fågelunge i den andra -  så var det bara jag som var ute
och letade föräldrarna till den "leksak" Filippa dragit hem till Blomman!
Allting slutade i alla fall väl - familjen återförenades och jag blev INTE intagen....
Önskar er alla en riktigt skön sommar!!!


050508
Här skrivs det inte allför ofta ser jag... men just nu har all ledig tid - så gott man orkar - gått åt till att försöka få fason på vår stooora och något vildvuxna trädgård. Det är så spännande att se allt som tittar fram och börjar gro (detta är vår första sommar här) och det blommar precis ÖVERALLT med div lökväxter samt blå- och vitsippor! Ska försöka ta lite bilder så snart solen behagar komma tillbaka. Katterna tycker förstås det är helt underbart att få gå som dom vill - under viss uppsikt naturligtvis!

Många har undrat och visst blir lilla LotusBlomman kvar hos oss!!! Vem trodde något annat??? Vi har nog försökt - men det går bara inte att tänka sig att hon ska kunna flytta hemifrån... Som alltid blir en ensam kattunge väldigt speciell och eftersom jag varit sjuk och hemma har hon också blivit väldigt bunden till mig och ser nog nästan mig som sin "mamma". Turligt nog är hon också mycket lovande samt att hon har ett helt fantastiskt temperament och det ska verkligen bli spännande att se hur hon utvecklas! Några 11-veckorsbilder blev det ju inte, men så här såg det ut tidigare i kväll när lillan låg och myste i sängen med "pappa" Isak


Så det är alltså INTE Blomman som är till salu, däremot har S*Rödnosen's tre underbara kattungar till salu efter S*Milda ma Tildes Rudolf Rödnos, se bilder

Vi har ju legat lite lågt vad det gäller utställningar, men snart (21-22/5) är det dax för våran egen utställning här i Umeå och det ska förhoppningsvis bli något speciellt nu när klubben har 20-års jubileum! Extra kul för oss blir det också att få "hem" våran  Rudolf Rödnos för några dagar!!!
 
Ta nu vara på den härliga tid som stundar och låt alla katter (som vill) få komma ut och lukta på grönskan och praktisera det som dom tränat för hela vintern  - om inte annat så på flugor, fjärilar och annat spännande som rörs ute i naturen! Det går utmärkt även i koppel!           

050305
Nu har vi velat klart och bestämt att lilla tösen ska heta LotusBlomma. Hon är ju lite österländsk med sitt kastmärke i pannan och visst är hon liksom lotusblomman gudomlig! Vi får väl se om det blir "Lotus" eller "Blomman" hon kommer att kallas...
Hon är VÄLDIGT tidig i sin utveckling och man förvånas varje dag över hennes tilltag, jag tror hela tiden att jag måste ha räknat fel på veckorna  - men hon är ju faktiskt inte ens 3 veckor och beter sig redan som en stor dam! Till storebror Balders glädje har hon nu också börjat busa och hon drar sig inte för att anfalla honom och han blir sååå rädd! Hon har tydligen också ärvt mormor Tildes förkärlek att bita matte i näsan och tänderna är ju vassa som sylar...
Annars så njuter både vi och katterna av härliga vårvinterdagar här i Holmsund och det dröjer förmodligen inte länge innan lilla blomman vill göra oss sällskap i solen!
Vi njuter också av bilderna på Tildes nya barnbarn - nu finns också bilder på härliga mini-Pommes i Holland (kolla namnen!)


050214
Efter en lång väntan så avslöjade Filippa äntligen sin hemlighet i dag (Alla Hjärtans Dag) på morgonen. Trots att hon gått upp ca 1 kg fanns där endast en kattunge även denna gång. En stor (125 gr) och bestämd dam som har en stark vilja och stämma! Filippa är förstås lyckligast i världen över sin efterlängtade bebis, men storebror Balder blev lite besviken över att det inte gick att leka med henne på en gång...

050130
Ja nu dröjer det inte så länge innan vi får se vad som döljer sig i Filippas mage! Så värst många kattungar tror jag inte finns där inne, men vi håller tummarna för att det om möjligt  blir fler än sist (en stycken Blåfot)! Huvudsaken är i alla fall att allt går bra och att lillgumman får sina efterlängtade bebisar, jag tror nog hon skulle bli överlycklig även om det bara blir en! Men fy så nervös man blir när det gått snett en gång...
För övrigt har Tilde blivit farmor till 4 skönheter hos S*Vindelälvans, stolt pappa är Nisse Rimfrost! 

041211
Vi är sååååå glada!!! Har funderat länge på vem som skulle kunna duga som ny kavaljer till våran lilla kräsna donna (eller "SUPER NFO DIVA" som Raymond Saetre kallade henne häromsistens). Hon verkar endast gå igång på rödhåriga killar och jag har letat efter en röd hane med ett mjukt och fint sätt som skulle kunna falla henne i smaken. Men så föll pusselbitarna på plats och jag förstod att Hobbe måste ju vara rätt man för henne! Mycket riktigt så föll hon pladask för denne charmör och dom har nu varit oskiljaktiga sedan jag lämnade henne i hans trivsamma hem. Här hemma har det varit väldigt tomt utan min lilla hjälpreda och i dag kommer hon äntligen hem! Så nu blir det till att hålla tummarna!!! Tusen Tack till Hobbes matte Susann som tagit så väl hand om våran lillgumma!

041130
Ja så var då även hemsidan äntligen på plats! Efter en jobbig tid med sjukdom, flytt och reparationer så ser vi nu fram emot att få fira en lugn och fridfull jul i vårt rymliga och trivsamma hus. Huset ligger på en hög och naturskön tomt med skogen som närmaste granne, vilket naturligtvis katterna tycker är toppen! Stor-Isak har blivit som ung på nytt nu när han får utöva sitt favoritjobb som gränsvakt året runt. Förut har han ju endast på somrarna vaktat tomten i stugan mot obehöriga (enl hans mening andra katter, hundar, rävar, rådjur och mystiska människor) Rävarna som från början var framme på tomten och skulle stjäla fågelmaten har lärt sig nu vem som regerar här på Skyttevägen... Det verkar också som om allt det nya har fått våran äldste att tänka lite mindre på sin "lillebror" och vapendragare Fergus, som vi var tvungna att låta somna in efter en lång sjukdomsbild som sakta men säkert gick mot det sämre. Det var ett fruktansvärt tungt beslut, men vi visste att det var det enda rätta när vi såg plågan i hans blick och hörde ångesten i hans röst allt oftare. Sov gott lillgubben och glöm aldrig att vi älskar dig för evigt!

040906
Jag och Nisse Rimfrosts matte Viktoria har bott på Piteå Havsbad i helgen - men något havsbad fanns det tyvärr inte tid till trots det fina vädret... Utställningsdagarna blev ganska långa med en mängd vackra katter anmälda, men det var det ju värt!
Nisse blev nu den fjärde ur kullen som tar ett BIS - och detta före 9 månaders ålder!
Tilde var som vanligt jättestolt över att få visa upp sig och jag tror nog hon tyckte att hennes lilla bebis blivit vacker - även om hon inte visade några översvallande ömhetskänslor när Nisse och Balder busade runt i vår bungalow hela natten...
Jätteroligt var det ju också att syrran Miss Mumma blev både BIV och NOM båda dagarna, samt att Balder Blåfot blev Internationell Premier och Pino Grosso Premier på söndag! 
Vi är dessutom mycket glada över att meddela att Baronessan och Odin verkar ha fått till det! Så förhoppningsvis får vi välkomna ett gäng adliga småttingar omkring den 9 november - SÅ SPÄNNANDE!!!

040703
Vi planerar en semestertripp till Bodö tillsammans med Balders pappa och hans familj, det skulle vara så roligt att för första gången ha hela familjen tillsammans - mamma Filippa K, pappa Fantasio och sonen Blåfot! Nu verkar det dessvärre som om Saltenkatten ännu inte har fått ihop tillräckligt med anmälningar för att kunna genomföra en utställning. Så känner Du för att ta en tripp till vackra Bodö så skynda att anmäla till utställningen 24-25/7, anmälningstiden är förlängd till 6 juli...

040526
I lördags var jag på middag i Stockholm hos världens charmigaste kille!!! (Ja, SvenArne var ju också med liksom charmörens familj...)  Det var så kul att få se hur fantastiskt fint våran lille Rudolf bor i en härlig miljö hos en stor och mysig familj som alla turas om att skämma bort honom! Att han hamnade just där har vi Pino Grosso att tacka. Rudolfs matte Karin såg ståtliga Pino på utställning i Solna och sa - "en sån vill jag ha, fast helst en röd"! Extra kul blev det ju också när jag döpte honom till Rudolf Rödnos utan att veta att Karin får stimpengar varje jul för att en släkting till henne skrivit just "Rudolf med röde mulen"! 
På söndag morgon blev vi hämtade av Babbos matte och husse för att åka på utställning i Upplands-Väsby. Det var verkligen kul att få se lite katter som man bara har sett på hemsidor och få träffa en del kattfolk som man tidigare bara har haft kontakt med via mail. Bl a fick jag äntligen träffa Lotta som har uppfödningen S*Redtails, vars katter jag länge beundrat! Babbo hade flera fantastiskt fina konkurrenter men lyckades med bedriften att bli Ex1, BIV, NOM och slutligen BIS! Han var helt otroligt cool under hela utställningen och verkade tycka att det hela var mycket trevligt. Det var verkligen skönt att se eftersom jag hört att han var lite sur på utställningen i Sundsvall, men det berodde tydligen på att han hade hållit sig ett par dygn pga fel sand i lådan! Förstår att det inte är så kul att någon klämmer på en när magen är full... För Rudolf gick det inte riktigt lika bra denna gång, mycket pga att han var alldeles för sömnig under bedömningen och ville inte alls visa upp sin härliga look och sina vackra öron. Lee Selassa tyckte mycket bra om honom men sa att han tyvärr höll sina öron alldeles för lågt, vilket han också gjorde under bedömningen av någon anledning... Mr Selassa frågade mig efter panelen hur många bröder det finns. Han har tidigare sett både OP, Porter och Nisse - och kom ihåg dom!
Tusen tack till Karin, Jeanette & Magnus för all skjuts mm under helgen!

040513
Har sent omsider satt in resultaten från Östersund. Vi hade en mycket trevlig helg i den hyrda stugan tillsammans med Nisse och Porter som vi fått låna och dom tyckte det var helcoolt att få vara tillsammans igen och vrålbusa! På utställningen uppförde dom sig som riktiga utställningsproffs och smågrabbarna fick båda fantastiskt fina bedömningar! Tilde älskade som vanligt att få visa upp sig och var inte ett dugg generad över sin minimala klädsel. Riktigt roligt var det också att Filippa K kunde visa hur vacker hon är och hon var till och med uppe för nominering tillsammans med sin mor - men där visade morsan att gammal är äldst! Just när den spännande panelen på söndagen var över (Porter var en röst från BIS) fick vi det glädjande beskedet från Holland om Pommes storslam, så det var verkligen en otroligt lyckad helg! Balder Blåfot var tyvärr inte anmäld eftersom jag inte visste när han skulle kastreras. Han har trots sina 1 år och 7 månader inte visat några riktiga manlighetstecken, men på sista tiden har han börjat intressera sig lite för sin mor och mormor så för att inte riskera något så blev han kastrat igår. Allt har gått mycket bra och det första han gjorde efter att ha vaknat upp var att kravla sig upp i min famn och utdela ett antal pussar. Undrar hur han ska bli som kastrat - han kan då inte bli mycket gosigare i alla fall!!! Nästa utställning blir i Örnsköldsvik 12-13 juni och dit kommer även Blåfot.

040424
Porter är "hemma" och hälsar på och det är fullt med bus i huset igen! Han är ett riktigt matvrak och äter ALLT han kommer åt, men jag förstår varför inget fastnar på honom... Han kommer att vara med oss veckan som kommer och skall också följa med på utställning i Östersund nästa helg, eftersom hans husfolk fått förhinder. Det är så roligt att ha lillgubben här och få "rå om" honom lite igen!

040415
Här är det såååååååå TOMT!!! (i hjärta, själ och rum) Nu har alla dom underbara små sju flyttat hemifrån och just nu känns det som att man ALDRIG mer vill ha kattungar och utsätta sig för all smärta som det innebär att skiljas från dem... Det blir ju också värre och värre ju längre dom bor kvar hemma, så fastän jag tror att det är enbart positivt för kattungarna så är då i alla fall jag beredd att till varje pris dra tillbaka köpet när dom kommit upp i 16 veckor!
Det värsta tårdrypande avskedet blev ju förstås att lämna lille Pomme ända där borta i Holland! Men det kändes ändå bra att få vara med honom där dom första dagarna i det nya hemmet och jag har ju sett att han har hamnat i ett mycket kärleksfullt hem med människor som gör allt för att katterna ska ha det bra. Besök honom i hans nya hem Cattery Cat Nettery och lämna gärna en hälsning till honom i deras gästbok! Jag undrar vad man ska göra nästa påsk.... en liten tripp till Holland kanske....

040329
Så var då en av årets jobbigaste helger förbi och man känner sig helt tom inombords... I år var det ju också extra jobbigt med avskeden till våra älskade ungar! Som tur är får Babbo och Pomme stanna ännu ett tag. 
Jag tror utställningen blev ganska lyckad och det verkar som om både utställare och domare hade en trivsam helg! Detta tack vare alla superduktiga medlemmar som ställde upp och jobbade som galningar hela helgen...
För vår del så gick utställningen över alla förväntningar! ALLA sjulingarna fick otroligt fina bedömningar och efter att ha slagit ut varandra så gick både Rudolf Rödnos och Babbo Natal hela vägen till panelen. Kullen blev också bästa kull i stark konkurrens med fem andra vackra kullar. Babbo blev dessutom bästa klubbkatt på lördag (med en röst över Rudolf) och fick lov att vara på utställningen även på söndag för att tävla mot klubbkatterna från övriga kategorier. Där blev han bästa av kat I/II och fick dela priset med en ORI som blev bästa av kat III/IV, eftersom det inte fanns någon domare som hade kompetens att döma dem båda...
Tildes stora pojke Fridtjof Nansen tog förutom den fina titeln GIC även BIV och NOM samt var en röst från vinst i panelen!
Pino fick se sig besegrad av Baronessans tilltänkte fästman Odin och även han blev nominerad till panelen trots att han just klivit upp i vuxen klass - inte dåligt!
Rosso fick sitt första cert och blev bästa kastrat i sin grupp, men åkte sedan ut mot en tjusig Ragdoll i nomineringen.
Så vi kan väl känna oss ganska nöjda med helgen... Återkommer med några bilder! 
Nu ska det bli kul att åka på en utställning där man har tid att titta på andra katter och prata med folk! Vi kanske ses i Östersund?

040317
Tänk att våra småungar redan blivit 12 veckor!!! Vart har tiden tagit vägen???
Som tur är får vi ha dom flesta kvar ett par veckor till eftersom alla ska delta på Björkstakattens utställning 27 mars. Det är rekordmånga kattungar och kullar anmälda till utställningen, så det blir jättekul!!!  Det är ju en hel del jobb kvar innan allt är klart för start, men vi får hoppas att vi hinner bli klara med allt... Björkstakatten kämpar i alla fall på för att ALLA (katter, utställare, domare och besökare) ska få en riktigt trevlig utställning och vi hälsar alla som kommer till Umeå HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!!!

040227
Sjulingarna blir charmigare och mer personliga för var dag som går och man börjar  gruva sig på riktigt för när vi måste skiljas från dessa underbara personligheter...
Man tror på något sätt att man inte ska behöva fästa sig lika mycket vid alla när dom är så många - men ack vad man bedrog sig! Var och en hittar en alldeles speciell plats i hjärtat och den platsen finns för alltid kvar för just den individen. Till det yttre är dom alla ganska lika, men varje liten "julis" har något som ingen annan har och det är omöjligt att inte bli kär i dom alla! Ett par av dom kommer som tur är att bo kvar i trakten, men åtminstone tre flyttar lite längre. Intresset för dom två som ännu inte är bortlovade är störst från uppfödare i utlandet (som till ens förvåning väl känner till mina katter samt tidigare kullar!) , men jag vill ju gärna få möjlighet att träffa ungarna igen...  

040217
Ja nu verkar Baronessans tilltänkta ha blivit man och vi kommer att testa om han vet hur man gör nästa gång hon löper. Jag blev förtjust i denna kille redan när jag såg bilder på honom som liten och sa lite på skämt till uppfödaren att du kan väl sälja honom till någon i norra delen av landet... Till min glädje blev det också så och sedan dess har jag följt hans utveckling och jag är verkligen inte besviken! Han är en härlig kille med en fantastisk benstomme och med det bästa temperament man kan tänka sig! Så är han ju också släkt med våran underbara Balder Blåfot och det känns extra roligt att om möjligt få in lite mer av det sinnelaget!
Annars är det minst sagt fullt ös här nu med sjulingarna som hunnit bli 8 veckor och tycks hinna vara överallt samtidigt. Det är ett härligt gäng, var och en med sina egenheter och personliga drag, och vi älskar dem alla så! Ska försöka hinna lägga in dom nya bilderna i kväll. Vi har i dag också fått det glädjande beskedet att Pino Grosso blivit pappa hos
S*Swingcat's, GRATTIS!

040129
Det blev ingen bebis för Filippa och vi lider med henne som så sett fram emot detta... Förmodligen blev något fel redan från start när hon var tvungen att genomlida ett smärtsamt veterinärbesök med efterföljande penicillin-behandling. Det känns mycket sorgligt men huvudsaken är ju att allt gått bra för lillgumman och vi är lättade över att ha sluppit operation. Tur att vi har dom härliga sjulingarna som gör allt för att hålla oss på bra humör! ... och TACK till alla gulliga människor som tänkt på Filippa och hjälpt oss hålla tummarna!

040127
Äntligen finns några 5-veckorsbilder på plats. Kommer att lägga in några bilder till samt skriva lite nytt om kattungarna senare. Dom växer och utvecklas i rask takt och snart klarar dom alla försök till avskärmningar - det är UPPÅT, ÖVER, FRAMÅT i full gas som gäller (tills dom somnar mitt i äventyret)! 
Filippa håller oss fortfarande på halster och vill helst att matte ska sitta och hålla handen HELA tiden - vilket jag i stort sett också har gjort sedan i fredags... Händer det inget till i morgon får vi nog åka och kolla om det finns något liv där inne. 

040118
Ja tänk att det i dag är 3 år sedan Tilde fick sin första kull! Man minns det som om det vore i går - först kom en svart-vit, sedan en creme följd av två bruna och till sist en helsvart. När det var dags för dessa underbara personligheter att flytta hemifrån (förutom våran lilla prinsessa*) så lovade jag dyrt och heligt att ALDRIG MER utsätta mig för något så FRUKTANSVÄRT!!! Men hur har det gått med det löftet??? ...och inte blir det lättare med åren heller...
*Filippa K kommer förmodligen att få en kattunge om drygt en vecka  - TÄNK OM det är Balders lillasyster "Ballerina" som kommer då?! Oj så spännande det ska bli!!! Vi håller tummarna för att allt ska gå bra så lillgumman också får en egen bebis att sköta, hon är inte så lite avundsjuk på sin mor...
I morgon är det dags för 4-veckorsbilder av sjulingarna och det lär ju inte blir helt lätt!

040110
Här går det undan - tycker bebisarna föddes nyss och redan är dom på väg ur lådan!!! Så fort man närmar sig "växthuset"  tittar flera nyfikna gullungar fram ur hålet -  som nog sitter lite väl lågt för sådana tuffa kattungar som dessa! Sätter man sig ner (om man nu någonsin går därifrån...) så blir det köbildning för att komma sig ut och få en glimt av stora världen. I morgon ska jag göra en tillbyggnad så dom får lite mer plats att röra sig på. Dom har börjat busa med varandra så smått och försöker också tvätta sig lite själva. Deras personligheter framträder mer och mer för var dag och det är otroligt att sju små minikissar som stöpta i samma form kan vara så olika varandra till sättet!  Balder Blåfot befinner sig  ständigt i kattungarnas närhet. Han älskar att ligga på taket och titta ner på småskorvarna. Tänk vad roligt det ska bli för honom när dom börjar springa omkring!!! Efter en hel del hjärnskrynkling så tror jag att namnen är klara och det blir dop i samband med 3-veckorsdagen. 

040106
Speedcats utställning i helgen hölls alltså på husdjursmässan i Sollentuna så förutom alla vackra katter fick vi också beskåda alla möjliga djur man kan tänkas (och INTE tänkas) ha som husdjur. Pino tog det hela med ro fastän det var ju liiite jobbigt med dofterna från en löphona i raden utmed... Han skötte sig i alla fall mycket snyggt på bedömningarna och på lördag blev han Nr 2 av domarens hankatter endast slagen av en jättelik Main Coon från Finland. På söndag gick det ännu bättre och han blev nominerad efter att ha slagit ut flera tjusiga och välmeriterade herrar! Sedan blev dock motståndet för tufft mot vår trevlige burgranne tillika WW03...
Nere i Stockholm hade jag också det stora nöjet att få hälsa på "barnbarnen" hos Tigerögas - vilka gullungar!!!

040101
Jag följer med Pino Grosso och hans matte till Stockholm i morgon och lördag-söndag kommer vi att vara på Sollentunamässan. Kom gärna och hälsa om du ser till oss, det vore jättekul att få träffa några av er som man annars endast känner genom hemsidor och mail!
Det blir förstås jättejobbigt att lämna kattungarna och jag kommer säkert att längta hem hela tiden, men det ska också bli roligt att vara på utställning igen och se lite nya katter! Namnen på småttingarna håller så smått på att falla på plats men ett par är ännu inte klara, kom gärna med förslag på roliga jul-namn!!!

031230
I dag har alla fjorton små pepparkornsögon öppnats och kattungarna är söta som sockergryn, man vill bara pussa på dom hela tiden! Dom är väldigt jämnstora och verkar alla få i sig tillräckligt med mat, fast det är förstås lite kaotiskt när alla nödvändigtvis måste äta samtidigt och vissa tissar tydligen smakar bättre än andra... Från början hade jag lite svårt att se skillnad på dom fyra röda grabbarna och fick måla deras små naglar i olika färger, men särdragen kommer fram alltmer och nu är det inga problem längre. Dom två tjejerna är också helt olika trots samma mönstring, den ena är svart och den andra brun. Sedan är det den mörka killen som jag tror blir ganska lik sin far fast svartare och med lite mindre vitt. Vilket härligt gäng!!!
Nu ser vi fram emot ett spännande och roligt 2004, GOTT NYTT ÅR!

031225
SUPERmamman Tilde och alla hennes bebisar har det förträffligt och sjulingarna verkar alla mycket kaxiga och försigkomna för sin ringa ålder. Håller på att fundera ut lämpliga namn och det blir ju inte helt lätt när dom är så MÅNGA, men det borde ju bli något med julanknytning... 
Kan också rapportera att  Baronessan nu gjort sig helt hemmastadd här i Umeå hos sin nya familj som inkluderar lillebror Rosso. Hon verkar stormtrivas i sitt nya hem och den lilla damen har charmat in sig hos hela familjen som redan avgudar henne. Hon är verkligen en störtskön brud begåvad med både stor skönhet och intelligens!
  
Nessan och Rosso tycker det är dax för julgransplundring snart....

031223
Tilde tog oss på sängen och levererade ett gäng tomtenissar mitt i julförberedelserna! Hon som alltid varit så punktlig på 65 dagar överraskade oss med födsel på dag 63, men det var ju inte så konstigt när det var 7 st 120 grams bebisar som tryckte på... Jag var just på väg ut för att handla och hann bara köra ut bilen från garaget när en förskräckt husse ringde och sa att en unge redan var född! Innan jag hann flytta över mor och barn till bolådan var en till redan ute och så fortsatte det i strid ström tills där låg SJU ljuvliga småttingar och snuttade på en mycket stolt och lycklig Tilde. Alla mår prima och det är full huggning om dom bästa matplatserna, och mycket mat finns det som tur är. Har försökt ta lite bilder men det var inte helt lätt att klara det utan hjälp och i dunkelt ljus. Ska försöka få fram fler bilder så snart som möjligt. Så NU kan vi kanske fortsätta med julförberedelserna och få fira en Jul i lugn och ro - den mesta tiden helt säkert framför bolådan!
Vill önska alla hemsidebesökare en riktigt GOD JUL och TUSEN TACK för alla hälsningar och lyckönskningar i gästboken!!!

031206
Vi har varit ute i stugan vid havet i dag och Balder Blåfot har för första gången i sitt liv gått på vatten! Vi har ett ovanligt väder för att vara i december här i norr med frusen barmark och sol så katterna (och vi) kan ju gå överallt och nu även ute på den blanka isen vilket dom tycker är jättecoolt! Önskar jag hade haft en filmkamera med när Balder snubblade runt på isen som en annan bambi och han verkade ha lika roligt som vi som tittade på...   

031125
Filippa K är äntligen hemma igen! Hon tycker ju som sagt var INTE att svarta killar är det läckraste som finns och det har nu stackars Rene fått erfara... Han har verkligen fått jobba hårt för att få henne att se hur charmig och vacker han är - TROTS att han inte är rödhårig! Efter mycket sång, dans och flirt accepterade hon honom i alla fall till slut och nu håller vi tummarna för att hans slit också resulterar i ett gäng härliga Re-Fil-bebbar!!! Kan redan se framför mig hur charmiga dom skulle bli... (har dom inte äktenskapstycke så säg?!) TACK Rene för att du inte gav upp och matte Kerstin för att du tagit hand om våran älskade lill-tjej så väl!

031121
Tilde har nu gått halva tiden och hon börjar bli ganska tjock. Den blivande modern är väldigt nöjd och stolt och ligger gärna mitt på bordet med magen i vädret! Tänk att där inne finns redan fullt utvecklade miniatyrkatter på sådär 3 cm!!! 
Filippa K är hos den ståtlige norske gutten Rene just nu och vi håller tummarna för att tycke skall uppstå. Han får nog jobba lite extra med uppvaktningen eftersom damen ifråga föredrar rödhåriga grabbar, men det ska nog gå bra eftersom han är en riktig charmknutte!
Balder Blåfot är trots sina 13 månader fortfarande en kattunge som lyckligtvis inte bryr sig om skrikande tanter, han är så nöjd bara han får pussa på matte - ofta och mycket! 
Länksidan har utökats något. Annars är det mörkt och kallt och vi vill bara att tiden fram till jul ska gå i raketfart...

031110
Vi är så glada över att ha den vackra Baroness Bertha tillbaka i katteriet! När hennes matte var tvungen att ta det tuffa beslutet att omplacera sina två katter pga ändrade förhållanden så ville jag naturligtvis ha henne tillbaka om det skulle gå att lösa praktiskt. Eftersom jag inte tror Tilde skulle uppskatta att få tillbaka sin vuxna dotter i huset så kommer hon att bli "foderkatt". Hon kommer att bo tillsammans med sin lillebror Rosso där jag är övertygad om att hon kommer att få det toppenbra. Så nu blir det till att söka en lämplig hane till denna vackra lady också, spännande!

031024
Tilde har träffat en ung man vid namn Sannafjället's Fabel som är en brorsson till hennes tidigare fästman Emser. "Fabbe" är av strl XXL (både lång, högbent och grov) och har ett härligt uttryck och temperament. Nu håller vi tummarna för att deras kärleksfulla möte skall resultera i ett gäng tomtenissar på själva Julafton!
Tusen tack Laila & Håkan med barn för att ni tog så väl hand om Tilde!!! 
 - så här trött blir man efter 3 dagars uppvaktande...

Medan Tilde var hos Fabbe åkte vi till stugan i Härjedalen för att hämta hem lite älgkött, det blev till att plåga järnspisen för att hålla värmen i den plötsligt anlända vintern. Det gäller att vara anpassningsbar - den ena veckan sitter man i solen på uteserveringen till världens flottaste café och äter Sachertårta och den andra plumsar man i snön till utedasset uppå fjället. Vad som är mer stimulerande ska jag låta vara osagt,  men jag tror inte man kan uppskatta någotdera lika mycket om man inte får känna på det andra ibland...

       
                 Stugan i Överberg, Härjedalen - föredrar nog katterna i alla fall!!

031004
När jag befann mig i den underbara staden Wien och fick höra att "Klub der Katzenfreunde Österriches" skulle ha en utställning i Wieselburg ca 15 mil därifrån var jag naturligtvis tvungen att ta mig en tur dit för att kolla läget! Det blev en mycket rolig och intressant dag och jag träffade bl a flera trevliga skogkattuppfödare från både Österrike, Tyskland och Polen! Bilder kommer förhoppningsvis inom kort när min kamera återhämtat sig efter resan... Jag fick också tillfälle att göra ett litet reportage om den för mig nya och spektakulära rasen American Curl (korthår + långhår - alla inom kat II) som Eveline Preiss glöder för mest just nu. Det visade sig vara mycket trevliga katter - men vackra??? Tja, smaken är ju som sagt var som...

030920
Vi har beslutat att ta en sista kull efter Tilde och tänker förmodligen låta henne träffa sin gamla kärlek Sannafjället's Emser igen. Sist blev ju resultatet mycket bra i dom underbara "bröderna Barr" och det skulle ju förstås vara roligt om vi kunde få se en tjej i denna kombinationen också... Vi kommer förhoppningsvis att åka ner till vackra Järvsö någon gång i Oktober så om allt går bra hoppas vi på smått framåt december! 

030813
Här var det längesedan något skrevs ser jag... Efter en mycket varm och lat sommar som vi tillbringat mestadels vid eller på vattnet har vi nu varit ute och åkt en del. Först tillbringade vi 5 dagar bland Norges vackra fjordar och var med om en en minst sagt oförglömlig utställning i Orkanger med mycket strul och ambulanstransporter. Vi klarade oss emellertid helskinnade därifrån och hade för övrigt en mysig och rolig vistelse i Orkladalen tillsammans med trevliga kompisar. På vägen dit hälsade vi också på Kenzo från Tildes första kull som numera bor på landet utanför Nälden i Jämtland där han lever livets glada dagar som råttjägare och älskad familjemedlem. 
   
Kenzo med lillmatte                       Grillmiddag vid Frilsjoen i Norge             Filippa K vaktar bron

Efter ett  par dagar hemma och ett nytt burskynke bar det så av till Stockholm med flyg. Blåfot fick följa med eftersom han var den enda som rymdes i den minsta transportburen och för att han förmodligen var den enda av våra katter som skulle uppskatta spänningen med flygresa, tunnelbana mm. Han tog mycket riktigt det hela med ro och klagade endast över att det var för lite skinka på flygfrukosten! SW-utställningen tyckte han inte heller var något märkvärdigt. Jag gillar egentligen inte att ställa ut en katt två helger i rad, men detta var en engångsföreteelse och jag skulle aldrig göra det om katten visade minsta tecken på stress eller oro. Vi fick se många vackra katter och fick vara med och fira Tildes vackra brorson Nordix Sharon som blev SW-junior - HURRA för honom! Blåfot kom trea bland fem vackra juniorer i sin grupp och vi är så nöjda med det, vi åkte ju inte dit för att tävla i första hand utan mer för att titta på katter och träffa folk. Efter fyra dagar i Stockholm var vi alla mycket nöjda med att komma hem till lugnet och "vagabonden" Blåfot har mycket att berätta för morsan och dom andra. 
                     
      SW hölls i vackra Nacka Strand                                   SW 03 - Nordix Sharon!       
                                       
             Blåfots kusin Ludwig Lofot                           Hej då Stockholm, vi ses en annan gång!

030609
Vi har varit på Solkattens mycket välordnade och trevliga utställning i Skellefteå. Vädret var väl kanske lite för bra för att tillbringa helgen inomhus, men vi hann ju med att sitta ute och grilla också med trevliga husvagnsgrannar på kvällen. Vi hade nöjet att ha sällskap av Rosso lördag natt och söndag eftersom hans lillmatte skulle iväg och tävla med sin häst. Rosso var lite osäker när han hamnade i husvagnen för första gången tillsammans med sin gamla familj och sin moders stränga blickar på sig, då går hjälten Balder Blåfot och hämtar sin älsklingsleksak och lägger framför en morrande Rosso - den killen är verkligen helt UNDERBAR! Sedan blev det bus mest hela natten och mamma Tilde (tillika ordningspolis) lät dem hållas för hon visste ju att det bara var för en natt... Utställningen gick mycket bra och Tilde blev bästa avelshona ännu en gång. Hon var också mycket nära att komma till panel båda dagarna, men att komma tvåa bland nio utvalda skönhetsmissar av div raser är ju inte dåligt! Fritte, Pino och Rosso var också dom med långt i nomineringarna men denna helg "slapp" vi stressen att ha någon uppe i panelen. Huvudsaken är ju att katterna trivs med situationen och jag är sååå stolt över hur fint nybörjarna skötte sig och visade upp sig på bästa sätt!!!

030504
Vi gratulerar "Fritte" som blivit Champion i dag på Storsjökattens utställning!!! Han fick en jättefin bedömning av Hanna Jensen som också utsåg honom till BIV samt hennes bästa hankatt (och detta trots att han just nu saknar päls!). Grattis också till hans sambo och blivande fästmö  - Tassemarkens Dorianne Grey - som blev Ex1 samt även hon NOM! Förmodar att de 60 milen hem nu går lite lättare för Linda och Andreas när dom har så glada minnen med sig i bagaget...
Husets katter har i stället för utställning ägnat helgen åt mer naturnära sporter - jakt, klättring, löpträning mm. Finns det något mer rogivande än att se ett gäng trötta, nöjda och glada katter ligga försjunkna i djup sömn drömmande om dagens upplevelser???

030427
I dag har vi hälsat på Pino i Vännäs och han verkar stormtrivas i sitt nya hem och går omkring och kurrar hela tiden. Blåfot var också med och det blev förstås ett kärt återseende med mycket bus. Rosso har också funnit sig mycket väl tillrätta i sin nya familj och han har redan fått bra pli på både människor och hund!
Nästa utställning för vår del blir i Skellefteå 7-8 juni, dit kommer också "bröderna Barr" så det blir ju jättekul! 

030417
Hur kan ett hem med 5 katter kännas SÅ TOMT??? Alla saknar vi våra underbara småkillar som gett oss så otroligt mycket under sina första 3 månader här hos oss!!! Just nu känns det som om det inte kommer att födas några fler ma Tilder..... Tror inte jag passar så bra för det här med kattuppfödning - jag fäster mig alldeles för mycket vid de små så det blir för jobbigt att skiljas från dem. Blåfot saknar också sina "småsyskon" och varit lite deppad, men han blev på bättre humör i dag när han fick komma ut på landet och klättra i träd. 
Rosso bor nu hos Åsa, Henrik, Linnea, Johannes & labradoren Hampus på Haga här i Umeå. Det verkar funka bra med hund-polaren redan från första dagen och vi önskar honom all lycka!

030414
Så har vi då åter varit och hälsat på våra kära grannar i väster för att tampas med dem och andra tillresta svenskar om titlar, ära och berömmelse... För våra ma Tilder blev det en mycket lyckad utställning då Filippa blev Internationell Champion och Blåfot BIV-totalt (2:a i nomineringen) samt lille Rosso BIV-totalt, NOM samt domarfavorit alla kategorier!!! se några bilder här: show Trönderkatten 

030407
Den (som jag tycker) allra svåraste tiden för en kattuppfödare är här - när ungarna ska flytta hemifrån! Pino har nu flyttat till Vännäs några mil utanför Umeå där han ska bo i ett stort och fint hus tillsammans med Birgitha, Christian och Thim. Saknaden är förstås stor men jag vet ju att han kommer att få det toppenbra och bli kungen av Frejgatan - LYCKA TILL min gullgosse! Rosso blir kvar någon vecka till och kommer också att få hänga med till Trondheim nästa helg vilket blir jättekul!

030331
Björkstakattens utställning helgen som var blev väldigt lyckad och en stor publiksuccé. Det har också varit reportage därifrån i både TV, radio och länstidningen (där Ester Teodoras framgångsrika dag var porträtterad!) Ester gjorde mycket bra ifrån sig och tog både BIV och NOM och var en ynka röst från bästa klubbkatt på lördag. Hennes bror Fridtjof Nansen blev även han BIV och NOM. Blåfot blev Ex 1 och fick en mycket fin bedömning, det enda Raymond Saetre kunde anmärka på var att han såg lite för snäll ut - men vad kan man annars göra när man är världens snällaste katt? Filippa fick sitt cert och var uppe för nominering men där fanns ju en jättestor Main coon... Vackra Baroness Bertha fick i stenhård konkurrens nöja sig med Ex 3 (av 5), men jag tror att hos en annan domare hade hon lika väl kunnat bli nominerad. Mamma Tilde ställde endast upp som avelshona och där blev hon BIS! Tusen tack mina härliga kattungeköpare som visar upp era guldklimpar så fint!!!
Lite bilder från utställning finns här: show BJK 03

030321
Har ofta tänkt på det när jag fotar kattungar att jag tycks ha tagit samma bild någon gång förut  - och när jag börjar titta tillbaka förstår jag varför! På något sätt verkar det som om Tildes barn ser likadana ut vilken pappa dom än har! Som bevis har jag börjat lägga upp en sida med look-alikes, fler bilder lär väl dyka upp....
För övrigt kan jag rapportera att Blåfotens rekreation går fortsatt bra och att vi kommer att ställa ut honom på våran egen utställning nästa helg - trots avsaknad av päls och önskad massa.... Men vi ser det som en bra träning inför eventuella kommande utställningar.
Tråkigt nog är ju småkillarna 1 vecka för unga för att ställas ut, annars hade det ju varit jätteroligt att få ha dom med. Men eventuellt kommer Rosso att följa med till Trondheim om 3 veckor, eftersom han som tur är blir kvar hos oss några veckor till!

030306
Här var det längesen det skrevs något ser jag...
Tänk att Tildes härliga småkillar redan hunnit bli 8 veckor!!! Tiden går som vanligt alldeles för snabbt när man har kattungar och nu börjar man redan gruva sig för när dom ska flytta hemifrån... Men båda grabbarna kommer som tur är att bo ganska nära och jag är helt övertygad om att dom har hittat sina rätta familjer där dom kommer att få det toppenbra!
Det verkar som om Blåfotens ben ÄNTLIGEN håller på att bli bra (peppar, peppar...) och han verkligen njuter av att kunna springa och hoppa nästan obehindrat! Det har varit otroooligt jobbigt med alla upp- och nergångar med benets läkning och jag tycker han har haltat och lidit i EVIGHETER - fast det är ju bara 6 veckor sedan han skadade sig och veterinären förutspådde ju faktiskt ca 8 veckors konvalescens. Nu gäller det också för honom att försöka få på sig lite massa och päls, aptiten har ju av förklarliga skäl inte varit den bästa och han har ju inte heller kunnat bygga sina muskler så mycket på sistone. Har haft lite funderingar på inom vilken kategori jag skulle anmäla honom till våran utställning 29 mars - 3 eller 4 (korthår eller siam/oriental) ??? Nåja, det spelar absolut INGEN roll hur han ser ut bara han blir helt bra i sitt ben - och han är ju den mest UNDERBARA katt man kan tänka sig som har gosat och kurrat sig igenom hela sin sjukskrivning!!! (Till skillnad motför matte som går och väntar på en höftledsoperation och som kanske inte alltid är på toppenhumör...)

030130
Äntligen har polletten fallit ner – småkillarna är döpta!!!
Har jobbat i många år med att sälja trävaror på export och kom plötsligt på att vad vore väl lämpligare för två skogispojkar än att få namn från våra skogar i norr?! Men att heta Tall och Gran är väl inte så glamoröst kanske, så vi tar det på italienska så låter det inte lika ”träigt”...
Pino Grosso är en riktig stortall och Abete Rosso (röd) är en typ av gran.
Har nu testat namnen på grabbarna ett par dagar och dom verkar acceptera att bli kallade Pino & Rosso – vilken tur!!!

030128
Balder Blåfot tackar för all omtanke och hälsar att han mår toppen och knappt känner någonting av skadan längre! Det är nog värre för matte som med ryggskott OCH magsjuka ska hålla reda på yrvädret så att han inte flyger och far alltför mycket...
Småkillarna som tillbringar den mesta tiden i sängen med mig har blivit väldigt sociala och mysiga och mamma Tilde blir nästan lite sur när dom hellre vill vara med mig än med henne.... Namnfrågan blev lite bortglömd i röran men nu tar vi nya tag och hoppas att det blir dop denna vecka! Har lagt in ett bar bilder i väntan på 3-veckorskorten.

030123
STACKARS lille Blåfot som har fallit och slagit sig så illa att han har fått en spricka på ena bakbenet! Det var inte från någon höjd att tala om men det tog tydligen väldigt olyckligt mot kanten på en toalåda. Tur i oturen är dock att benet ligger i rätt läge och ska kunna självläka inom någon månad eller så. Men han har naturligtvis ont och det är sååå synd om honom... han har i alla fall fått smärtstillande nu så att det känns lite bättre, och räkor och grädde gjorde också sitt till...... han lär ju INTE bli MINDRE bortskämd efter detta!!!
 - Som väl många anat har vi av känslomässiga skäl inte kunnat sälja denne charmknutte utan han blir kvar i familjen - och det känns ju extra skönt nu att vi inte lovat bort honom till någon!

030118
Har fått MASSOR av bilder på "Baronessan av Luleå" - Tusen tack Karin! Ett par av dom fina bilderna finns att beskåda i galleriet under "ma Tilder". Har också börjat sätta in lite bilder under "våra katter", fler är på G...

030116
Så har då Tildes charmtroll blivit en vecka och ögonen har öppnats. Dom är väldigt matfriska och är nu uppe i 3hg-klassen. Mamma Tilde är förstås väldigt stolt över sina killar och vill helst att man ska sitta vid lådan hela tiden och beundra dem. I morse tyckte hon nog att det hade dröjt för länge sedan jag tittade på dem för då kom hon och la den lilla röda på min kudde!

030111
Tildes välgödda småkillar är nu 3 dagar och väger redan över 220 g båda två! Dom är otroligt lika varandra i alla avseenden - förutom färgen förstås... Ja färgen ja -  eftersom jag inte haft några silverkatter förut så är jag fortfarande lite osäker på deras färger, men nog tycker jag att dom ser mycket misstänkt silveraktiga ut! Blåfoten tyckte först att hans "morbröder" var lite otäcka, men nu tycker han att det är roligt att titta på dom och han kan knappt vänta tills dom kan börja leka!

021227
Skönt att julen är över och att DET HAR VÄNT!!! Nu ser vi fram emot en härlig vår med kattungar, sköna dagar ute i naturen och roliga kattutställningar!!!
Har satt in några 10-veckorsbilder på vårat charmtroll Balder Blåfot. Skulle ta några bilder av honom ute i snön i dag men naturligtvis tog batterierna slut just då, gör ett nytt försök i helgen...

021221
Julafton närmar sig med stormsteg och tiden räcker som vanligt inte till allt man tror sig måsta göra!  Man är lite avundsjuk på dom kloka katterna som ligger hemma och myser i stället för att springa på stan och trängas...
Gör som dom - ta det lugnt och tänk på att det bästa man kan ge någon är tid och omtanke! Om någon orkar se fler bilder på Blåfoten så finns nu julinspirerade 9-veckors bilder inlagda.

021219
Ja aldrig har man väl haft en sådan linslus till katt som Balder Blåfot, det är nästan så att man skäms över att han tycks vara på alla förstasidor just nu...  Men man ser då tydligt att han har utvecklats mycket positivt dom senaste veckorna, tycker han ser ut som en liten oskyldig skrutt på alla publicerade bilder! 

021210
Tänk att det är ett år sen nu som dom härliga Nobel-ungarna föddes - stor KRAM till er alla, vi är så stolta över er!!!
En annan tjej som jag är väldigt stolt över är lilla mamman Filippa K som är en så underbar mor till Balder Blåfot och stöttar, undervisar, tröstar och busar - allt med samma kärlek och intensitet! En mycket positiv sida av det hela är också att hennes självförtroende har vuxit enormt och att hon nu ligger på en mer jämlik nivå med sin mor.

021202
Gårdagens visning av Björkstakatter var en mycket trevlig tillställning med massor av kattintresserade besökande (det blev kanske lite väl trångt ibland...)
Tildes mage har börjat växa och det är inte utan att man längtar tills julen är slut och vi får se vad det blir den här gången!

021128
Som vanligt går tiden alldeles för fort när man har kattungar... Lille Blå är inte längre någon liten bebis som man vet var man har! Ena stunden sitter han så fint på soffan och nästa sekund befinner han sig högst uppe på garderoben! Tycker det verkar vara nog så jobbigt för Filippa att ha en unge som det har varit för hennes mor att ha flera - vet inte om det beror på att han är busigare eller på att när dom är flera så sysselsätter dom sig ju så mycket med varandra... 

021121
Allt tyder på att Tilde är dräktig och nu hoppas vi att fortsättningen går bra och att vi får några läckra små "Trettondagsbarn"!!!
Våran lilla trollunge Balder Blåfot är en mycket nyfiken och klyftig krabat som lär sig allt otroligt snabbt . Han har börjat busa med dom stora grabbarna nu och helt plötsligt har vi fått huset fullt med kattungar!

011117
Släkten växer - Tilde är numera inte bara mormor utan även farmor till 4 små knytten genom sin son Kenzo och snart är det dax igen genom sonen Fridtjof Nansen, SPÄNNANDE!!!

021115
Balder är en riktig teaterapa som älskar att spexa framför kameran och han torde väl ligga ganska högt på listan över Sveriges mest fotade kattungarna just nu...det är ju så roligt med ett så tacksamt motiv!!! Annars är det full fart som gäller och eftersom han inte har några syskon att busa med så blir det mamma Filippa samt matte och husse som får finna sig i att bli attackerade av det lilla "monstret" (världens sötaste monster!). Det är ju tur att han har en så ung och lekfull mor som tycker det är jättekul med allt bus...

021106
Efter ytterligare 80 mil längs vackra vintervägar med frostbeklädda träd som gnistrade i solskenet har vi då fått hem vår älskade Tilde igen! Hon trivdes mycket bra hos Kristin, Marcus och Emser på Frösön (Tack för att ni tagit så väl hand om henne!!!) och hade egentligen ingen brådska att åka därifrån, men nu är hon i alla fall glad att vara hemma igen och Isak är lycklig över att ha fått "sin" tjej tillbaka...

021102
OJ - här går det undan!!! Tilde behövde bara slänga en blick på bilderna av den stilige Emser så började hon löpa! Så det var bara för matte att ta henne "under armen" och sticka iväg dom 40 milen (den här gången var det ju ganska nära!) ner till fästmannen. Som synes av bilderna så fattade de tu tycke för varandra och nu är det bara att vänta och se...

021030
Eftersom nu Filippa bara fick en kattunge har vi beslutat att även Tilde ska få chansen att få sina efterlängtade kattungar i vinter... Efter att ha träffat den underbara killen Sannafjället's Emser i Bollnäs i höstas var valet ganska lätt -  Han har en otrolig benstomme, mycket vackert huvud, ett härligt uttryck och fantastiskt temperament!

021027
Efter att ha provat säkert 100 namn på "The One and Only" är han nu döpt till

BALDER BLÅFOT. - " Balder är Oden och Frejas favoritson, främst för hans skönhet och goda vilja. Detta gjorde att det spreds ett ljus runt honom och alla som såg honom blev genast förälskade i honom. Ingen i hans närhet ville honom någonting ont."  "Blåfot = gammalt namn för Jaktfalk" 

Den första person som såg lillen förutom mig kallade honom också direkt för Balder (Tack Sara!) och det stämmer verkligen att han sprider ljus omkring sig!!! Jag ville också gärna få med någon koppling till hans färg och till hans far "musjägaren" -  och se där föll pusselbitarna på plats!

021024
Nya bilder på lillen, nu 1 vecka. Det händer verkligen mycket för var dag och helst vill man bara vilja sitta och titta på underverket hela tiden... Filippa har börjat våga stiga upp ur lådan en kort stund då och då, men hon ser alltid rika rädd ut när hon kommer tillbaka att lillen ska vara borta och att allt bara var en dröm att hon hade en alldeles egen liten bebis... Hon riktigt lyser av stolthet när hon ligger där i lådan med tassarna ömt slingrade runt sin son! Mormor Tilde är däremot inte alltför begeistrad i sitt barnbarn, hon tycker att han har fel färg och är allmänt ful - få se om hon ändrar åsikt så småningom...

021022
Lillen är nu inne på sin femte dag och hade redan i går fördubblat sin födelsevikt! Han har en präktig prickig mage som han gärna visar upp när man gosar med honom. Snällare unge får man leta efter, gnäller aldrig en endaste gång - men så har han det ju ganska bra också med fri tillgång till mat och omsorg! Något namn har han ännu inte fått... måste säga att det är betydligt svårare att döpa en unge än att hitta på namn till en hel kull! Har satt in några nya bilder på tjockisen under "kattungar".

021018
Ja i går fick vi alltså se vad det var som Filippa hade i sin mage - en stor blå bebis! Visst hade det gärna fått vara ett par stycken till, men huvudsaken är ju att allt gick bra och att dom båda mår toppen!!! Risken finns ju att det blir en stor, fet och bortskämd kille -  men vad gör väl det? Han är i alla fall helt underbart söt och vi fick ju någonting blått som vi önskade! Kom gärna med namnförslag!!!

021016
Lördagen tillbringade vi i Vindeln tillsammans med en stor entertainer - Hugo Boss! Bilder finns i galleriet som har fått en första sida. Hugo var i toppform och showade och underhöll oss hela tiden - precis som när han bodde hemma!
Nu är det nog inte så länge kvar innan det är dax för Filippa och alla är vi lite spända förutom den blivande modern som tar det hela med ro!

021010
Filippa har fått en nytagen bild på Lilleman som jag har satt in på kattungesidan. Där finns nu också en länk till fler bilder på den blivande fadern samt på hans föräldrar.

021005
Ny layout på hemsidan! Allt funkar inte ännu men det kommer...
STORT TACK till Lisa Andersson, S*Maiesta's,  som varit en ovärderlig hjälp i arbetet!!! Hon har också gjort den nya logon där hon ritat av Filippa och lyckats fånga den rätta skogis-looken - trots att hon själv har siameser!

020921
Har hälsat på  hemma hos en riktig diva - Mamsell M, se bilder på fotosidan!
I väntan på egna barn har hon fått uppfostra (så gott det går) en liten orientalflicka och lärt henne hur en riktig (skog)katt ska uppföra sig...

020909
Vi har varit på utställning i Piteå där Tilde hade tre av sina vackra barn på plats.
Max Mara blev Premier och Bäst i Variant på lördag. Både Ester och Fritte blev domarens bästa junior på söndag då Fritte även slog sin mor om Bäst i Variant. STORT GRATTIS till er alla, ni var så duktiga!!! (se några bilder på foto-sidan) Mamma Tilde som var på håret att även hon komma till panelen fick trösta sig med att bli bästa avelshona...

020831
Filippas tissar ÄR rosa, fler ögon än mina har bekräftat detta!!!

020816
Lagt in några bilder från Bollnäs och Västerås på fotosidan.

020815
Vi har tillbringat några härliga dagar i ett sommarhett Västerås där Filippa har mött kärleken i den underbara killen EC S*Micehunter's Fantasio alias "Lilleman".
Matte föll även hon totalt för denna stora nallebjörn som har ett helt fantastiskt temperament! Nu håller vi tummarna för att det är kattungar på väg...
På vägen ner stannade vi till på kattutställning i Bollnäs. Kul att få se en del katter som man förut bara sett på bild. Det var också roligt att få se några av Lillemans avkommor, en av dem var den vackre Frostnatten's Sir Lancelot som blev BIS-vuxen!
I Västerås-trakten fick vi även hälsa på Lillemans släktingar och några bäbisar efter honom. Hans matte och husse har guidat oss runt i staden och varit så snälla och hjälpsamma - TUSEN TACK Anita och Ove!

020806
Nu finns Fridtjof och hans morbröder på egen hemsida: hem.bredband.net/b111359
Lite finjustering återstår bara för att sidan ska fungera perfekt.

020805
Har flyttat Nobel-barnen till kullsidan - sent omsider...

020730
Vi håller på att planera för nästa kull och har beslutat prova om Filippa vill bli mamma i höst - återkommer med närmare detaljer... Ännu så länge har hon så mycket annat att göra med alla möss och andra kryp!

020625
Kenzo och Emser på Frösön har fått en egen hemsida!  se Klösbrädan

020623
Lagt in några midsommar-bilder av vackra men farliga flickor ute på jakt...

020612
Dessa varma och härliga sommarveckor vi haft på sistone har vi tillbringat mycket tid ute i stugan.  Katterna har till stor del bytt ut jakten i skogen mot den svalkande vinden nere vid havet. Det har också blivit betydligt mindre med sork omkring stugan sedan vi fått en uggla med familj på tomten. Uggelungarna är otroligt söta och väldigt nyfikna. Holken som egentligen är avsedd för knipor ligger emellertid lite för soligt till och dom varmaste dagarna har vi faktiskt duschat ungarna lite med vattenslangen för att dom skulle få lite svalka, det uppskattades mycket!
Annars har vi haft nöjet att sköta om våra "gamla" ungar Max och Ester några dagar, dom är lika trevliga som vanligt och verkar ha det mycket bra tillsammans.
Har satt in några bilder av Max, Ester och uggelungarna på fotosidan.

020521
Lagt in några bilder från utställningen på fotosidan samt uppdaterat resultatsidan.
Det var lite festligt när domaren skulle ta ut en BIV-totalt (bland totalt 7 st) i grupp 5 och det båda dagarna till sist stod mellan Tilde och Fridtjof, men morsan fick se sig besegrad båda gångerna av sin stilige son!  Hon låtsades emellertid som om det regnade och gjorde en värdig sorti...

020520
Här var det längesen det hände något nytt ser jag... Efter en härlig semester i Grekland var vi bara hem och vände, hämtade husvagnen och störtade ner till Örnsköldsvik för en ny spännande upplevelse. Kylan till trots blev det verkligen en oförglömlig helg med ett kärt återseende av hela Nobel-kullen och fantastiska utställningsresultat! Vi fick också anledning att fira med (grekisk) champagne när vackra mamma Tilde blev EUROPA CHAMPION, hon blev dessutom BIS avelshona båda dagarna. På söndagen blev samtliga tre barn hon hade där både BIV och NOM, en av dom - allas vår älskling Fritte - tog också hem allt och blev BEST IN SHOW!!!
Återkommer i morgon med fler foton samt resultat.

020416
Satt in några nya bilder på Fridtjof på foto-sidan. Alla tyckte det var så roligt att han kom hem och hälsade på - speciellt Filippa förstås! Själv betedde han sig som om han aldrig varit hemifrån -  han busade runt, tiggde mat, pratade och kurrade som vanligt...

020415
Vi i Björkstakatten har haft utställning i helgen - en mycket trevlig tillställning om jag får säga det själv i en toppenfin utställningslokal med rekordstor publik, härliga katter, trevliga utställare och domare! (men just nu känns det ganska skönt att det dröjer nästan ett år till nästa gång...)
Det var ju också lite extra roligt eftersom vi hade besök av Kenzo från Frösön samt Fridtjof från Piteå med sina hussar och mattar. Mamma Tilde blev Domarens bästa honkatt och lille Fritte blev Domarens bästa kattunge efter att ha slagit syrran Ester i sista momentet. Båda blev dessutom Bäst i variant. Kenzo fick sitt första CAC och en jättefin bedömning. Hans matte och husse tycker det skulle vara trevligt om han kunde få någon kull efter sig så han finns nu tillgänglig för avel.

020409
Baronessan har fått en NY hemsida: "Skogisarna" Plaid och Baronessan

020405
Lite nya bilder på foto-sidan. Tusen tack Karin för alla fina bilder på Baronessan! 

020401
Katterna har tillsammans med oss fått njuta av några härliga vårdagar ute i stugan. Solen har gassat över den isbeklädda havsviken och vårfåglarna har gjort det bästa för att överrösta varandra. Till och med svanar och måsar var ute och spanade efter öppet vatten. Som tur är bryr sig våra katter inte så mycket om fåglar utan dom föredrar att jaga möss och sorkar (vilket inte är sån tur för dom stackarna!).
Lilla Ester har nu flyttat och det känns VÄLDIGT tomt här hemma, även om våran solstråle Filippa gör sitt bästa för att muntra upp oss genom att visa att hon minsann också fortfarande är en busig kattunge full av hyss! 
Det känns så skönt att alla dom utflyttade barnen har funnit sig så väl tillrätta i sina nya hem; Fridtjof som blir så väl ompysslad av sina snälla morbröder i Piteå, Baronessan i Luleå som fått en ny bästis i den jämngamla skogispojken Kaizen Plaid och två härliga hundkompisar av rasen Curly Coated Retriver, samt Ester som bor med sin snälla storebror MaxMara som avgudar henne även om han ibland får sig en däng på näsan. Dessutom har dom ju naturligtvis sett till att skaffa sig utomordentligt väluppfostrade mattar och hussar som lyder deras minsta vink... 

020326
Vi har haft en mycket trevlig helg i vackra Trondheim. Tilde har fått dom två norska cert hon behövde - så nu är det inte långt borta till den åtråvärda titeln Europa Champion!
Filippa tog det första steget upp och blev Champion, trots att det som vanligt var hård konkurrens i den öppna klassen för grupp 4. Den här gången var det Tildes lillebror Barkli's Aristo som blev Best in Show totalt - släkten är värst!
Ester har varit på inskolning hos sin storebror i helgen och det börjar gå riktigt bra. Till påsk kommer go-tjejen att flytta på riktigt, men förhoppningsvis får vi låna henne ibland! 

020318
Baroness Bertha har fått en egen hemsida tillsammans med sin "sambo",
se
Plaid & Baronessans hemsida!
Sidan är under konstruktion och kommer att fyllas på eftersom.

020313
Lagt in lite bilder från utställningen på foto-sidan.

020312
Vi är hemma igen efter en omtumlande helg med mycket glädje blandad med lite sorg över att komma hem med bara en kattunge! Utställningen gick över all förväntan med otroligt fina bedömningar på alla kattungar och där två av två möjliga blev Bäst i sin färggrupp (eftersom två går i samma grupp) och en av dem blev Domarens bästa kattunge (alla hade samma domare). I panelen fick dom tre nominerade kattungarna var sin röst så en utslagsdomare gav den avgörande rösten till charmknutten Just Catnap's Gant.
Filippa gjorde också mycket bra ifrån sig på sin första utställning som vuxen och slog ut stora vackra pojkar såsom Heaven Hill's Big Bang och Tomten's Bernhard om Bäst i variant! Värst var ju dock mamma Tilde som tog hem allt och blev BEST IN SHOW (med samtliga domarröster) + Bästa avelshona!!! 

020306
Nobel-barnen är 12 veckor och snyft-dagen närmar sig med stormsteg... på måndag ska vi lämna Fridtjof och Baronessan i sina nya hem i Piteå resp Luleå. Men innan dess ska vi ju på utställning med hela högen och det ska verkligen bli kul efter det långa vinteruppehållet!

020227
11 veckors-bilderna är på plats, en del är tagna ute i snön där kattungarna älskar att busa runt. Mamma Tilde låter dom klara sig själva alltmer, även om hon tycker det är bäst när hon får ha alla stora bäbisar hos sig och ligga och mysa.

020220
Tiden går aldrig så snabbt som när man har kattungar, tänk att dom redan har hunnit bli 10 veckor!!! Får försöka göra det bästa möjliga av dom sista veckorna som vi fortfarande har våra härliga Nobel-ungar boende hos oss. För övrigt har inskolningen till vuxen-livet redan startat. (förutom allt som dom hela tiden lär av sin mor och egna erfarenheter!) Dom har fått börja öva sig på att åka bil, att vistas i andra miljöer än hemmet och att ha sele på sig. Bara det blir lite mildare ute ska dom också få prova på att gå ut i koppel.

020214
Lagt in lite bilder på foto-sidan.
Nobel-barnen har utvecklats till tre härliga men helt olika individer, alla med sin speciella charm. Fridtjof är en dominant herre som gör allt med väldig intensitet - leker, äter, kurrar och gosar. Ester är den snälla flickan som vill göra alla till lags och som tycker om lite lugnare lekar och att bli ompysslad. Baronessan är den som är mest orädd och självständig och som alltid vill vara med där det händer saker. Hon har ett märkligt "fågelläte" som hörs högt och tydligt om hon blivit instängd eller om hon tycker att det händer för lite!

020212
Satt in 9 veckors-bilderna. Återkommer med rapport i morgon.

020206
Kattungarna är nu 8 veckor och ibland undrar man om dom verkligen bara är tre stycken! Dom far runt med en väldig fart och hinner vara överallt på en gång. Dom har nu också börjat vara ute i rastgården, vilket dom tycker är mycket spännande. Har anmält kullen till utställningen i Boden 10 mars, så vi får i alla fall ha kvar dem alla fram till dess. Annars börjar man ju fundera så smått på hur det ska bli när dom har flyttat - tyst och tomt förmodligen!

020130
7 veckors-bilderna är på plats. Alla katter har blivit som ungar på nytt och deltar flitigt i buset. Filippa älskar numera att vara barnflicka, hon tycker speciellt mycket om Fridtjof och njuter i fulla drag när hon får ha honom för sig själv. 

020126
Fridtjof är nu bortlovad. (lite motvilligt...)
Ätandet har kommit igång på riktigt och viktökningen går snabbt, 1-kilos strecket är nu passerat. Profilerna dras ut och dom karateristiska skogkattdragen kommer fram alltmer.

020122
Kattungarna har hunnit bli 6 veckor och huserar numera i hela lägenheten även om det fortfarande är sängen som gäller på natten. (både för bus och sömn!) Mamma Tilde har också börjat busa med sina barn och lär dem med stor inlevelse hur man ska fånga möss.

020121
Några bilder av kattungarna 5,5 vecka på foto-sidan. I morgon kommer 6-veckors bilderna.   

020116
Kattungarna är 5 veckor och nu är det fullt ös som gäller! Eftersom kattungarna ännu bor i sovrummet blir det väl lite si och så med nattsömnen, men det är ju inte helt fel heller att bli väckt av en blöt puss från en liten kattungenos! "Pappa" Isak hjälper gärna till med skötseln och lekfarbror Fergus deltar gärna i buset (ibland får han fly fältet när han har tre monster efter sig som biter honom i fötterna!) Filippa är fortfarande lite rädd för dvärgarna och vet inte riktigt vad man ska göra med dem. Men hon blir mer och mer nyfiken på dem så det dröjer nog inte länge förrän hon deltar i deras lekar. 

020110
Lagt in rapport från Frösön där Kenzo berättar om hur det är att ha fått en liten kompis, ingenting är sig numera likt sedan busungen Sannafjällets Emser flyttade in! Se brevet här samt på "kull-sidan".

020109
Småttingarna har nu alla börjat äte lite själva även om ET och Baronessan fortfarande tycker det är bekvämast att ta ur mammas tank. Dom lär sig nya saker varje dag och har också börjat använda sig av toa-lådan. Alla är redan väldigt förtjusta i folk och kurrar högljutt när man tar upp dom i famnen. Jag är naturligtvis alldeles extra glad över att även denna kull har så läckra tofsar på öronen!

Måste också passa på att gratulera Zappa (Mamsell M) till sitt första CAC i Stockholm 3/1. Tror matte Lenita var lite besviken över att hon inte gick till panel som hon alltid gjort förut - men det är ju inte så lätt när man just kommit upp i öppen klass!

020108
Nya bilder på kattungarna 4 veckor. Återkommer med rapport i  morgon.

020102
Ber att få önska alla besökare ett riktigt GOTT NYTT kattÅR!!!
Nu kan vi ju börja se fram emot våren och alla dess trevliga aktiviteter - kattutställningar bland annat!
Våra småttingar utvecklas snabbt och man börjar nu tydligt se deras olika personligheter. Det känns lite som om vi fått en ny "Kenzo", en ny "Hugo" samt en liten baronessa som bara är sig själv lik.

011225
Vi har en riktigt mysig jul med våra underbara kattungar! I går på julafton fick vi dessutom fira mamma Tilde som fyllde 3 år, samtidigt som barnen blev 2 veckor. Nya bilder på kattungesidan. Måste säga att jag tycker våra Nobel-ungar är en väldigt vacker och välkomponerad trio - stora, kraftiga och med härliga varma färger! (tror jag går och gömmer dom i en garderob!)

011219
NU kanske uppdateringen fungerar

011218
Bilder på kattungarna 1 vecka, ögonen har öppnats.
Nu är dom också döpta, inte helt oväntat efter nobelpristagare! Tyckte direkt att den röda grabben såg ut att heta Fritiof och tänkte då först på Fritiof Andersson, Carmencita och gänget - men dom var ju som sagt var födda på nobeldagen...
Kom då på att det ju faktiskt också fanns en norsk Fridtjof som har fått Nobels fredspris, samtliga har nu namn efter freds-pristagare.

011216
Har haft en härlig dag ute vid havet, Filippa poserar i den svaga vintersolen på fotosidan. Tilde och hennes barn får dock stanna hemma än så länge. Bebbarna äter med stor aptit från mammas välfyllda bar. Dom ökar snabbt i vikt från en redan hög födelsevikt och ögonen börjar också öppnas så smått.
I morgon är det redan dax för vecko-korten, då blir det också dop!

011212
Bilder på kattungesidan.

011211
Tildes kattungar har kommit!!! Jag beställde färgerna och dom kom en efter en - svartsköldpaddtigre tjej , bruspotted kille (med väldigt markerade spottar!) samt en vackert röd kille. Dom är stora, pigga och naturligtvis helt underbara!!! Dessvärre kraschade datorn lagom till födseln och vi har fortfarande inte alla program på plats, därav förseningen av uppdateringen. Hoppas kunna sätta in fler bilder på dom små underverken i morgon.

011203
OBS Ny hemsideadress: come.to/mildamatildes
Har varit tvungen byta server för hemsidan och det tog lite tid att få allt på rätt plats, vilket ni kanske märkt om ni hälsat på dom senaste dagarna!
Har lagt till en ny sida med en kort och personlig raspresentation.
I går på Kattens Dag (och skyltsöndag) var vi på en djuraffär här i stan och visade katter från Björkstakatten. Filippa K, Mamsell M och Max Mara var där tillsammans med en massa andra vackra missar. Det är alltid roligt att träffa alla trevliga katter, kattmänniskor och "vanligt folk" inte minst som ställer så finurliga frågor om våra ögonstenar! 
Nu är det inte många dagar kvar innan vi får veta vad som döljer sig i Tildes stooora mage!!!

011125
Satt in några bilder av våran solstråle Filippa på fotosidan. Hon kan verkligen lysa upp den mörkaste novemberdag denna härliga rackarunge!!! Alltid glad och pratsam och med ständigt nya hyss i kikarn, det märks att hennes pappa heter Emil...

011115
Pussar och kramar till alla "våra ungar" som blir 10 månader på söndag!!!
Har fått ett jättefint brev från Kenzo i Östersund, länk från "designer-kullens" sida samt här: BREV FRÅN KENZO!
Han kommer snart att få en "lillebror" från Järvsö som ser helt underbar ut, då blir det nog livat på Skogsvägen!
Apropå livat - Tildes mage är redan nu ganska så stor så vi kan nog också räkna med en livlig jul här i huset om allt går väl - tänk vad mysigt det ska bli!!!

011019
Allt tyder på att Tilde är dräktig, men ännu kan vi väl inte vara riktigt säkra.
Hon har i alla fall kommit in i samma sväva-på-molnen-beteende som vid förra graviditeten. Hon som annars är chefen som ska lägga sig i allt bryr sig inte längre om någonting - hon bara äter, kurrar, sover och ser lycklig ut.

011013
Lagt in stamtavla på kullen som vi hoppas är på gång, samt några bilder på Tildes fästman på fotosidan.

011007
Vi har haft en oförglömlig helg vid Storforsen, långt inne i Norrbottens djupa skogar där filmen "Jägarna" spelades in. Där har vi fått uppleva fors-vandring, älgfest, honungsprovning, get-snack mm. Tusen tack Ann-Sofie och Mikael för er gästfrihet som fick både oss och Tilde att stortrivas!
Dessutom blev Tilde riktigt förälskad i den ståtliga Ossi som visade sig vara en stor charmör och nu ser vi med spänning fram emot resultatet av deras kärlek. 

010928
Tildes nya fästman blir: S*TAL DER AIM'S CAPIROSSI
VARFÖR är då han den utvalda???
Är det för att han blev Best in Show vuxen (samt hans son Best in Show ungdjur) på utställningen i Luleå 25/8? ... NEJ
Är det för att hans far (Solkullas Hemul) även är pappa till några av Sveriges snyggaste och vinstrikaste katter? ... NEJ
Är det för hans härliga längder, varma pälsfärg och läckra mönster? ... NJA, det har kanske viss inverkan... Men den största anledningen är nog att han har DET där speciella uttrycket som bara en skogkatt kan ha, direkt jag såg honom tänkte jag "OJ vilken härlig look - hoppas han inte är släkt med Tilde!!!"

010915
Veckans omslagspojke: Max Mara, snart 8 månader. Denna gosse blir bara snyggare och snyggare, vad månde bliva av honom när han blir "stor"... Han hälsade på hos oss ett par dagar denna vecka när hans matte var i USA (kom hem samma dag som attacken, tack och lov!) Men eftersom han kommit på andra saker man kan göra med syrran än att leka så fick han lov att följa med mig på jobbet. Han tyckte det var jättekul att få gå från rum till rum och bli ompysslad!
Veckans "Melker": Fergus, som fick sig ett riktigt dopp när vi var till stugan sist. Han halkade på relingen när han skulle hoppa från båten till bryggan och försvann med ett plask under vattnet! Han simmade snabbt in till land, skakade på sig och var nästan helt torr - det kallar jag en riktig skogis-päls!!!
För övrigt kan jag meddela att vi håller på att planera för Tildes nästa kull! Vem är hennes tilltänkta? Svar kommer snart...

010902
Nya bilder på Kenzo, 7 månader. Gissa om man är stolt över att få kalla sig uppfödare till en sådan läckerbit!!!

010827
Vi har varit på kombinerad semester och utställning i Luleå och haft det jättekul! Vi bodde i husvagnen på den fina campingen vid havet i Luleå och fick några riktigt härliga sommardagar (dom sista?) innan det var dags att gå in i utställningshallen.
Våra underbara tjejer skötte sig jättebra och fick otroligt fina bedömningar.
Tilde var på håret att gå till panel båda dagarna men hade sin vana trogen samma domare som katten som blev BIS (den här gången en vacker birma). Men vad spelar det för roll när man har en katt som sitter som en drottning på domarbordet med huvudet högt och riktigt njuter av att få visa upp hur fin hon är!!!

010804
Har gjort div uppdateringar och äntligen har Filippa fått en egen sida!
 - Ja så är semestern snart slut och vädret känns redan väldigt höstlikt. Katterna har fått vara med om mycket roligt och spännande i sommar som dom kommer att kunna ligga och drömma om i vinter... Dom har fått springa fritt mest hela sommaren, dels i vår stuga vid kusten och vid torpet i Härjedalen. Båda ställena är numera nästan helt utrotade på sorkar... Dom har också fått hälsa på den utflugne sonen Max på hans torp i Skuleskogen och den utflugne sonen Kenzo på Frösön. Det är så härligt att få se hur bra Tildes barn har det och att dom har utvecklats så fantastiskt fint! Tack alla kattungeköpare för att ni tar så bra hand om "våra" ungar!!!
Återkommer snart med fotografier från sommarens äventyr.

010722
Är tillfälligt hemma i stan och passar på att lägga in några nya bilder på fotosidan. Vi åker iväg på en liten semestertripp i dag, tillsammans med katterna förstås, så jag får återkomma med lite nyheter och fler bilder när vi kommer hem!

010612
Vi har varit i Mo i Rana (Norge) på en lite annorlunda utställning om man säger så...
Vi hade i alla fall en mycket rolig helg tillsammans med många trevliga vänner.
Ö-vikarna hade ordnat med gemensam buss, så det hela kändes som en liten semestertripp. Hoppas det går att ordna en sådan resa någon mer gång - snabbt, bekvämt och billigt!!!
För övrigt har vi haft nöjet att ha Mamsellen boende hos oss ett par veckor och systrarna bus har verkligen haft roligt tillsammans. Dom fick också följa med och hälsa på brorsan Hugo i Vindeln och då blev det ACTION kan man säga!!!
Hugo var lika charmig som alltid men han hade blivit några storlekar större och ännu snyggare!

010522
Satt in resultat på utställningssidan (efter viss tvekan - vem är intresserad av det???) Är i alla fall väldigt stolt över våran vackra mamma Tilde som alltid gör så bra ifrån sig på utställning, trots att hon just nu inte har så mycket till päls! Naturligtvis är jag också mycket stolt över dom härliga ungarna som tar det där med utställning så naturligt och som är så fina! Tycker bara lite synd om Max matte och husse som råkade ut för BIS-ungdjur både lördag och söndag redan i samma grupp, hoppas ni inte tycker det här med utställning var alltför tråkigt!

010515
I lördags var Max och Mamsell (som kallas Zappa) på besök och det blev åter liv i luckan. Dom tre syskonen busade som om dom skulle ta igen allt dom missat under drygt 2 veckor. Mamma Tilde försökte tvätta bort den konstiga lukten dom fått på sig och ömsom förmanade dem och busade med dem. Försökte ta bilder på dom utflyttade ungarna, men det var verkligen inte lätt då dom inte kunde vara stilla många sekunder. Lyckades i alla fall fånga dem på ett par bilder - se fotosidan!

010506
Nya bilder på "lill-lippa" (15 veckor) som inte är så liten längre. 
Alla dom utflyttade barnen verkar ha anpassat sig bra i sina nya hem och jag har bara fått positiva rapporter från deras nya familjer. Har fått bilder och till och med ett par filmsnuttar från Frösön på Kenzo (tack så mycket!) som verkar ha klarat separationen betydligt bättre än "gamm-matte".
Vi har haft underbart väder i helgen och katterna har varit ute på grönbete och jagat, busat, snusat, klättrat och njutit i fulla drag.

010501
Ny bild på fronten med creme-pojkarna Isak och Hugo Boss, tagen sista dagen Hugo fortfarande bodde kvar hos sin "pappa". Dom hade verkligen ett speciellt förhållande till varandra.

010426
Lagt in dom sista veckobilderna på alla kattungar samlade, snyft
Hur kan det vara så tomt i en lägenhet med fem katter???
Jag visste ju att det skulle bli svårt att skiljas från våra älskade småttingar - men hade jag vetat hur hemskt det skulle bli vete katten om jag hade vågat ta denna kull! Nu har tre av dem flyttat och för var och en känns det som en bit av hjärtat rycks loss... Jag är nog inte lämpad för det här med kattuppfödning, eller är det alltid så här med första kullen? Värst var det att lämna min ögonsten Kenzo alldeles ensam så långt hemifrån, vore jag lite mer impulsiv hade jag nog vänt om och bjudit dubbla priset för att få honom tillbaka...

Utställningen i Östersund gick i alla fall över förväntan.
Tilde blev INT CH och fick en otroligt bra bedömning trots att hon just fött upp fem barn.
Kattungarna som ju precis fyllt 3 månader slog ut flera betydligt äldre ungdjur och kammade hem fyra ex 1, en BIV och en NOM. Dessutom fick vi två BIS - för bästa kull och bästa uppfödning!

010415
Nya bilder på våra gullungar. Har just nu härliga, långa lediga dagar tillsammans med katterna. Försöker umgås så mycket som möjligt med kattungarna som inte ska bo kvar hos oss så länge till. Det känns lite vemodigt att våra dagar tillsammans är räknade, men jag vet ju att dom kommer att få mycket kärlek och sprida mycket glädje omkring sig i sina nya hem! 

010408
Lagt in kort med "påskfeeling". Något påskris med vippor är det väl inte lönt att ta in, det lär väl inte få stå ifred många sekunder. Annars har kattungarna varit mycket väluppfostrade och de har faktiskt inte rivit ner en enda grej.
Fastän långgardinerna i rummet ser ju lite repiga ut nertill förstås, men det går ju att köpa nya. Ungarna tävlar just nu om vem som är charmigast. Det verkar som om alla gör sitt bästa för att göra sig oumbärliga så att det ska bli så svårt som möjligt för oss att lämna bort dom...
Mamma Tilde börjar låta dem klara sig själva alltmer, även om hon ibland går runt och räknar in dem. Hon är en mycket kärleksfull mor som alltid låter barnen få en stunds omvårdnad när dom känner för det. Hon är också flitig på att ge dem "byten" att leka med.

010402
Kattungarna har hunnit bli drygt 10 veckor.
Har inte haft tid att sätta in dom nya bilderna förrän i dag
eftersom Björkstakatten haft utställning i helgen.
Ställde inte ut någon katt själv, men det har varit fullt upp i alla fall.
Får återkomma med lite nyheter om kattungarna en annan dag - måste renskriva min deklaration och hinna få den inlämnad i kväll...

010324
Lite nytt på foto-sidan

010323
Kattungarna är redan 9 veckor! Det känns verkligen alldeles för tidigt att dom skulle kunna vara redo att flytta om bara en vecka! Tur att Tildes barn får vara kvar hos sin mor tills de är 13-14 veckor, tror att dessa "extraveckor" kan vara mycket värdefulla för kattungarnas fortsatta mognad och uppväxt.
Har sett alldeles för många exempel på katter som fått problem i vuxen ålder kanske beroende på att de tagits för tidigt från sin mor! 
Tilde har i dag fått 5 småsyskon! - se Barkli's 

010318
Nu är 8-veckors bilderna på plats. Kattungarna har nu fått börja träna sig på att åka bil och att ha sele på sig. Dom bekymrar sig inte för något utan tycker att livet är en lek. I dag har dom fått se en ny världsdel, dom har för första gången fått följa med ut till stugan och titta på skogen och den isbelagda havsviken. Mamma Tilde tyckte det var skönt att få komma ut lite i friheten, även om hon inte kunde förmå sig till att vara borta från ungarna någon längre stund. Det känns skönt att solen håller på att värma lite, även om våren fortfarande känns avlägsen...

010310
Lagt in 7-veckors bilder. Nu går det alldeles för fort, tycker jag hinner knappt lägga in bilderna förrän det är dags att ta nya!
Det händer också mycket för var dag. Kattungarnas ögonfärg har nu skiftat från blå till grön och profilerna har rätats ut.
Våra stora pojkar tycker att ungarna har blivit riktigt roliga nu och behöver inte längre ha några problem med att sysselsätta sig. Isak har tydligen förstått att Filippa ska bo kvar hos oss eftersom han ägnar sig mest åt henne.

010302
Bilder på kattungarna 6 veckor.
Har nu hittat nya och som jag tror passande hem till alla.
Dom som får förtroendet att ta hand om någon av våra  kattungar har fått utstå en del granskning från mig. 
Det är ju ett stort steg att bestämma sig för att dela de förhoppningsvis kommande 15-20 åren med en ny individ.
Skaffar man en skogis ska man också vara medveten om att det är en ganska livlig ras som behöver aktiveras en hel del för att må bra. Man kan mycket väl ha dem som innekatter, bara dom får sitt behov av att röra sig tillgodosett och att de slipper vara ensamma alltför mycket. Att ha möjligheten att bo tillsammans med en lycklig Norsk skogkatt är ett sant nöje! 

010224
Foton på 5-veckors busungar.
Redan förra helgen hade alla börjat äta fast föda och i och med det gick alla också duktigt på lådan. Kragarna börjar växa ut och dom börjar faktiskt så smått se ut som skogisar, dom tofsade öronen gör att de påminner om små lodjurs-ungar.
Börjar redan få ångest över den dagen då barnen skall flytta hemifrån. Som tur är hade vi bestämt redan från början att vi skulle behålla en flicka om vi fick en som var lik sin far - och tänk att det fick vi!

 
010211
Några nya bilder på foto-sidan, bl a på kattungarnas mor- och farföräldrar
010210
Lagt in nya bilder på kattungarna 3 veckor gamla samt några bilder på foto-sidan.
Oj, vad fort det går! Nu springer de nästan och har börjat busa med varandra.
De har fått så stort utrymme att vara på så att till och med matte ryms att ligga där och mysa. Det tar inte många sekunder förrän alla kommer klättrandes och vill umgås.
Måste säga att bäbisarna är helt oemotståndiga! Hur skall man någonsin kunna sälja någon av dem ?????
010202     
Lagt in nya bilder på kattungarna 2 veckor gamla.
Nu börjar de bli riktigt sociala och vill gärna komma upp och gosa lite,
Men de kan fortfarande inte vara ifrån mamma någon längre stund.
Kurrmaskinerna fungerar alldeles utmärkt och benen har blivit lite stadigare. Dragen förstärks och öronen ändrar utseende dag för dag, och JA - alla verkar få ordentliga tofsar på öronen!
010125
Kattungarna är nu en vecka och de har gått upp ungefär 100% av sin födelsevikt. Ögonen börjar öppna sig och de har provkört kurrmaskinerna som fortfarande går lite knackligt. Man ser redan nu vilka olika personligheter de är. De svarta är lugnast och ligger mycket tillsammans och myser när de inte äter, vilket de gör väldigt mycket, den svarta tjejen är störst och kraftigast av alla. Den randiga killen är mammas pojke och ligger ofta under hennes huvud och gör sig till. Den randiga tjejen är väldigt aktiv och ger sig ofta in i kamp med sin feta syster om den bästa matplatsen, hon förlorar nästan jämt men ger sig aldrig. Den röda killen är en sort för sig - modigast, mest pratsam och väldigt intensiv i allt han gör (påminner om Isak).
Det ska verkligen bli spännande att följa deras uppväxt och se om dessa
beskrivningar fortfarande stämmer om några månader!
010124
Lagt in bilder på kattungarna
010118
Tilde har fått 5 underbara bebisar           
010114
Hemsidan läggs ut !